Emekliler için destek döneminin ayrıntıları netleşiyor!.. İşte planlanan iyileştirmeler!

2024'ün "Emekliler Yılı" ilan edilmesi kapmasında yapılan çalışmaların ayrıntıları netleşiyor. Ayrıntılar haberimizde...

Emekliler için destek döneminin ayrıntıları netleşiyor!.. İşte planlanan iyileştirmeler!
Yayınlanma:

2024 yılı, emekliler için sevindirici haberlerle dolu olacak. Hükümet, "Emekliler yılı" ilan ederek emeklilerin yaşam standartlarını yükseltmeye yönelik kapsamlı bir çalışma başlattı. Bu çalışmayla emeklilerin alım gücü artırılmaya ve hayatları kolaylaştırılmaya çalışılıyor.

Sabah'ta yer alan habere göre; Bakanlıklar ve kurumlarda emekliler için kapsamlı çalışmalar başladı. Milletvekillerinden gelen görüş ve öneriler doğrultusunda çok sayıda alternatifi içeren paketin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacağı belirtiliyor.

Planlanan bazı iyileştirmeler şunlar:

BAYRAM İKRAMİYELERİ
Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyeleri 2 bin liradan 5 bin liraya yükseltilecek. Böylece emekliler her bayramda toplamda 10 bin lira ikramiye alacak. Artışın yasa ile yapılması gerekiyor ve AK Parti'nin bu ay sonu veya Mart ayı başında yasa teklifini Meclis'e sunması bekleniyor.

İNDİRİM VE DESTEKLER
Belediyelerle iş birliği yapılarak toplu taşıma ve su gibi hizmetlerde emeklilere indirim sağlanacak. Kamu kurumları da elektrik, doğalgaz ve diğer hizmetlerde indirimler sunabilir. Tren ve uçak biletlerinde indirim imkanları da değerlendiriliyor.

KİRA YARDIMI
Özellikle büyükşehirlerde yaşayan emeklilere kira yardımı ve çeşitli destekler verilecek.

DEVLET TESİSLERİ
Devlete ait tesislerden emeklilerin indirimli yararlanması ve tatil yapmalarının sağlanması da planlanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.