Eleman bulmakta zorlanıyorlar! Günlük 1500 TL'ye çalışacak kimse yok

2024 yılında birçok sektörde yaşanan zam furyası, pazar esnafını da olumsuz etkiledi. Günlük yevmiyelerin artmasına rağmen, işçi bulmakta zorlanan pazar esnafı isyan etti. En az müşterileri kadar maliyet artışından rahatsız olan esnaf, "Aylık 30 bin TL ma

Eleman bulmakta zorlanıyorlar! Günlük 1500 TL'ye çalışacak kimse yok
Yayınlanma:

Asgari ücretteki yükselişin ardından gıda ve hizmet sektöründe yaşanan peş peşe zamlar, pazardaki ürünlerin fiyatlarını artırdı. Müşteriler tezgahların pahalılığından şikayet ederken, esnaflar da işçi bulmakta güçlük çekiyor.

NİTELİKLİ ELEMAN BULUNAMIYOR

Pazar esnafı, günlük 1500 TL yevmiye teklif etmelerine rağmen nitelikli eleman bulamadıklarını dile getirdi. Artan maliyetler ve düşen kar marjı nedeniyle sıkıntı yaşayan esnaf, yüksek yevmiyelerin sorunlarını çözmediğini belirtiyor.

ESNAF ZORLUKLARINI PAYLAŞTI

Habertürk TV'nin mikrofonlarına konuşan tezgah sahipleri, günlük çalıştırmaların kendilerine 12 bin TL'ye mal olduğunu ifade etti. "İşçi maliyetli, mazot pahalı, poşet pahalı. Aylık 30 bin TL maaşla kimse çalışmıyor" diyen pazarcılar, zorluklarına dikkat çekti.

İŞÇİLER YEVMİYELERDEN MEMNUN DEĞİL

İşçiler ise günlük yevmiyelerin yetersiz olduğunu savunuyor. Sabah erken saatlerde başlayan, müşteri ile etkileşim gerektiren, fiziksel dayanıklılık isteyen işler için verilen yevmiyelerin karşılamadığı masraflar olduğunu belirten çalışanlar, daha adil bir ücret talep ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.