Ekmek fiyatları yine artıyor mu? Un sanayicileri uyardı!

Türkiye'nin sofralarından eksik olmayan ekmeğe zam haberi gündemde. Un sanayicileri, buğday fiyatlarındaki artışın ekmek fiyatlarına yansıyabileceği uyarısında bulundu.

Ekmek fiyatları yine artıyor mu? Un sanayicileri uyardı!
Yayınlanma:

Türkiye'nin temel gıdası olan ekmek, yeni bir zam tehdidiyle karşı karşıya. Un sanayicileri, buğday fiyatlarındaki artışın ekmek fiyatlarına yansıyabileceğini ve dar gelirli tüketicileri zorlayacağını söylüyor.

Sözcü Gazetesinde yer alan habere göre; Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Başkanı Haluk Tezcan, kilogramı 9 lira 35 kuruştan satılan buğdayın olması gereken seviyeye geldiğini ve bu fiyatın üzerine çıkacak her artışın ekmek fiyatlarına zam olarak yansıyacağını açıkladı. Tezcan, unun dar gelirli kesimlerin temel gıda maddesi olduğunu ve ekmek fiyatlarındaki artışın bu kesimi doğrudan etkileyeceğini vurguladı.

"DAR GELİRLİ VATANDAŞI ZOR DURUMDA BIRAKACAK"
Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Başkanı Haluk Tezcan, kilogramı 9 lira 35 kuruştan satılan buğdayın piyasada olması gereken seviyeye geldiğini açıkladı. Tezcan, bu fiyatın üzerine çıkacak her artışın ekmek fiyatlarını doğrudan etkileyerek dar gelirli vatandaşları zor durumda bırakacağını vurguladı.

"EKMEK FİYATLARINDA ARTIŞ KAÇINILMAZ"
Tezcan, unun dar gelirli kesimlerin temel gıda maddesi olduğunu ve ekmek fiyatlarının artmasını önleyecek politikaların enflasyonla mücadelede önemli rol oynayacağını savundu. 9.5-10 lira bandının buğday için dengeli bir fiyat seviyesi olduğunu ve bu fiyatın üzerine çıkılması halinde ekmek fiyatlarında da artış kaçınılmaz olacağını ifade etti.

"GENÇ NESİL EKMEK TÜKETMİYOR"
TUSAF Başkanı Tezcan, ilginç bir veriyi de paylaştı. Tezcan'a göre, özellikle genç nesil fit kalmak için ekmek ve makarna gibi karbonhidratlı yiyeceklerden uzak duruyor. Bu durum da un tüketiminin azalmasına neden oluyor.

Kaynak:SÖZCÜ GAZETESİ

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.