Doğalgaz desteklerine zam! İşte belirlenen yeni rakamlar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yeni bir müjde verdi. Doğal gaz fatura yardımları artırılıyor. İşte detaylar...

Doğalgaz desteklerine zam! İşte belirlenen yeni rakamlar...
Yayınlanma:

Kış mevsimi yaklaşırken ve doğal gaz kullanımının artış göstermesiyle birlikte, aile bütçeleri üzerindeki yük de artmış durumda. Bu duruma yanıt olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğal gaz yardımlarının miktarının yükseltildiğini duyurdu.

Artık, daha önce yıllık olarak 900 ile 2.500 lira arasında değişen yardım miktarları, yeni düzenleme ile 1.500 ile 3.500 lira aralığına çıkarıldı.

Ayrıca, bu destek ödemeleri kış aylarında yapılacak ve 8 ay sürecek. Bu, ailelerin aylık olarak 112 ile 312 lira arasında alacakları desteğin 188 ile 438 lira arasına yükseldiği anlamına geliyor.

Doğal gaz desteğine başvurabilmek için bazı şartlar bulunuyor.

Başvuru yapacak vatandaşların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, doğal gazın sağlandığı bir il veya ilçede ikamet etmeleri, ön ödemeli veya faturalı doğal gaz abonesi olmaları ve ödedikleri faturanın resmi ikamet adreslerine ve mesken abone grubuna kayıtlı olması gerekiyor.

Bu şartları sağlayan aileler, e-Devlet üzerinden Doğal Gaz Tüketim Desteği başvurusunda bulunabilirler.

Başvurular, Sosyal Yardımlaşma Derneği (SYD) Vakfı tarafından değerlendirilecek ve hak sahipliği belirlenecek. Destek ödemeleri, PTT aracılığıyla yapılacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.