Cumhurbaşkanı Erdoğan Asgari ücret zammını bu sözlerle değerlendirdi: Çok daha fazlasını yapacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda Muhtarlar Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, asgari ücret zammıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Asgari ücret zammını bu sözlerle değerlendirdi: Çok daha fazlasını yapacağız!
Yayınlanma:

Erdoğan, asgari ücreti yüzde 49 zamla 17 bin 2 liraya çıkardıklarını belirterek, "Asgari ücretin işverenlerimize, çalışanlarımıza ve ailelerine ve aziz milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Hiç şüphesiz tüm bunlar önemlidir ama yeterli değildir. Devletimizin imkanları arttıkça çok daha fazlasını yapacağımızı milletimiz zaten biliyor." dedi.

Erdoğan, asgari ücretin yanı sıra memur maaşlarının yüzde 129, en düşük emekli maaşlarının yüzde 114 oranında artırıldığını, bayram ikramiyelerinin 2 katına çıkarıldığını ve tek sefere mahsus 5 bin lira ödeme yapıldığını hatırlattı.

"Devletimizin imkanları arttıkça çok daha fazlasını yapacağız" diyen Erdoğan, enflasyonla mücadeleden geri adım atmayacaklarını vurguladı.

Erdoğan, "85 milyonu olumsuz etkileyen enflasyonla mücadeleden geri adım atmayacağız. İvme kaybı daha net görülecektir. Fahiş fiyat artışlarına giden aç gözlülere yönelik denetimleri devam ettireceğiz. Milletimizin her bir ferdini refah seviyesini hak ettiği düzeye çıkarana kadar durmadan çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.