Canlı yayında resmen açıkladı: Emekliye seyyanen zam ve bayram ikramiyesi artışı müjdesi!

Milyonlarca emeklinin heyecanla beklediği seyyanen zam ve bayram ikramiyesi artışı gündemde! SGK Uzmanı Özgür Erdursun'un iddiasına göre, seçim öncesi emeklilere seyyanen zam yapılması ve bayram ikramiyesinin artırılması planlanıyor.

Canlı yayında resmen açıkladı: Emekliye seyyanen zam ve bayram ikramiyesi artışı müjdesi!
Yayınlanma:

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, Sözcü TV'de katıldığı yayında seçim öncesi emekli maaşlarında seyyanen artış olabileceğini ifade etti. Erdursun, ekonomi yönetiminin derinlemesine çalışmalar yaptığını ve aldığı bir duyumu paylaştı. Emekli maaşlarına mart ayında bir düzenleme yapılabileceğini iddia eden Erdursun, “Emekli aylıklarına 2 bin, 3 bin, 4 bin lira seyyanen artış gelebilir. Net bir bilgim yok ama bu konuyla ilgili de aldığımız duyumlar çalışmanın olduğu yönünde” ifadelerini kullandı.

BAYRAM İKRAMİYESİ ARTIŞI
Erdursun, Şeref Oğuz’un kulis bilgisiyle benzer şekilde emeklinin bayram ikramiyesinin 5 bin liraya çıkarabileceğini ifade ederek, “Seyyanen artış beklentisi çok sıcak. Emekli aylıkları konusu kapanmadı. Bayram ikramiyelerini de 5 bin TL'ye çıkabilir.” diye konuştu.

PEKİ YA YENİ EMEKLİLER?
31 Mart 2024 itibarıyla emeklilik dilekçesini verenler Ramazan Bayramı ikramiyesinden faydalanabilecek. EYT'liler ve yeni emekliler de bu kapsamda.

ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK?
Kesin bir tarih olmasa da Ramazan Bayramı bu yıl 10-11-12 Nisan arasında olacağı için 9 Nisan öncesi ilk bayram ikramiyesinin ödenmesi gerekiyor. Kurban Bayramı ise 16-17-18-19 Haziran'da olacak. Kurban Bayramı ikramiyesinin de 15 Haziran'dan önce hesaplara geçmesi gerekiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum