Çalışan Emeklilere de 5 Bin TL İkramiye Yolda!

Cumhuriyetin 100. yılı anısına çalışmayan emeklilere verilen 5 bin liralık ikramiye, çalışan emeklileri de kapsayacak şekilde genişletilmeye hazırlanıyor. İşte ayrıntılar…

Çalışan Emeklilere de 5 Bin TL İkramiye Yolda!
Yayınlanma:

Cumhuriyetimizin 100. yılı anısına, 12,2 milyon emekliye 5 bin liralık ikramiye verildi. Ancak, ikramiyeden bazı emekliler yararlanamadı. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı emekliler, emekli muhtarlar ve emekli belediye ve il genel meclisi üyeleri ikramiyeden yararlanamadı.

ÇKS'ye kayıtlı emeklilerin ikramiyeden yararlanmamasının nedeni, çiftçilik yaparak gelir elde ediyor olmalarıydı. Emekli muhtar ve belediye meclis üyelerinin ikramiyeden yararlanmamasının nedeni ise, seçimle iş başına geldikleri için "çalışan emekli" statüsünde olmamalarıydı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ONAYI

Bu durum, çalışan emekliler arasında tepkilere neden oldu. Çalışan emekliler, çalışma hayatı boyunca emekli maaşı için prim ödediklerini ve çalışmayan emeklilerle aynı hakka sahip olduklarını savundu.

Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre; AK Parti yönetimi, tepkiler üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüştü. Parti kurmayları, Cumhurbaşkanı'na "Emekliler için çok güzel bir uygulama yaptık; ancak bu istisnalar sebebiyle olumlu yanı değil, olumsuzlukları tartışılıyor. Bir düzenleme yapıp çalışan emekliler dahil bütün emeklilere verelim" önerisini götürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öneriye sıcak baktığı ve bütün emeklilere 5 bin lira verilmesi yönünde hazırlık yapılmasını istediği iddia edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.