Borsa günü düşüşle tamamladı

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, günü yüzde 1,07 düşüşle 81.174,10 puandan tamamladı

Borsa günü düşüşle tamamladı
Yayınlanma:

İSTANBUL (AA) - BIST 100 endeksi, dünkü kapanışa göre 876,04 puan azalırken toplam işlem hacmi 3,7 milyar lira olarak gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 0,62, holding endeksi yüzde 1,57 düşüş kaydetti. Günün en fazla kazandıran sektör endeksi yüzde 2,39 ile "turizm", en fazla değer kaybeden sektör endeksi ise yüzde 2,27 ile "bilişim" oldu.

Güne yükselişle başlayan BIST 100 endeksi, ilk seansta analistlerin direnç olarak nitelendirdikleri 82.500 puanın üzerini test etse de bu seviyelerde tutunamadı ve düşüşe geçti.

Analistler, küresel piyasalarda dolar talebinin arttığını belirterek, dolar endeksinin yaklaşık 7 ayın en yüksek seviyesini gördüğünü, bunun da pay piyasaları üzerinde baskı oluşturduğunu kaydediyor. 

Yarın yurt içinde eylül ayı cari işlemler dengesinin, yurt dışında ise Çin'de açıklanacak verilerin takip edileceğini dile getiren analistler, BIST 100 endeksinin 81.000 seviyesinin destek, 82.500 seviyesinin direnç konumunda olduğunu ifade ediyor.

AA Finans'ın, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yarın açıklanacak cari işlemler açığı verisine ilişkin anketine göre, ekonomistlerin eylül ayı cari işlemler açığı beklentilerinin ortalaması 20 milyon dolar olarak hesaplandı. Ekonomistlerin 5'i eylül ayında cari fazla verileceğini, 8 ekonomist ise cari açık verileceğini tahmin ediyor.

Cari işlemler açığı, ağustosta geçen yılın aynı ayına göre 2 milyar 58 milyon dolar azalışla 163 milyon dolar düzeyinde gerçekleşti. Bunun sonucunda, oniki aylık cari işlemler açığı 43 milyar 47 milyon dolara geriledi.

Muhabir: Bekir Gürdamar

 

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.