Borsa güne yükselişle başladı

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, güne yüzde 0,71 yükselişle 72.375,07 puandan başladı

Borsa güne yükselişle başladı
Yayınlanma:

İSTANBUL (AA) - BIST 100 endeksi önceki kapanışına göre 509,25 puan değer kazanırken, bankacılık endeksi yüzde 0,75, holding endeksi yüzde 0,47 yükseliş kaydetti. Açılışta tüm sektör endeksleri değer kazanırken, yatırımcısına en çok kazandıran sektör endeksi ise yüzde 1,04 ile "kimya, petrol, plastik" oldu.

Endeks, dün güne negatif bir başlangıç yaptıktan sonra düşük işlem hacmiyle gün boyu düşüş eğilimini sürdürmüş ve günü yüzde 1,49 azalışla 71.865,82 puandan tamamlamıştı. 

Analistler, dün kapalı olan ABD piyasalarının bugün işleme açılması ile Borsa İstanbul'da da işlem hacminin artacağını, yurt içinde sanayi üretimi, yurt dışında ise Avro Bölgesi ikinci çeyrek GSYH verisinin takip edileceğini kaydediyor.

AA Finans'ın bugün saat 10.00'da açıklanacak sanayi üretimi verilerine ilişkin beklenti anketine göre, ekonomistler temmuz ayı arındırılmamış sanayi üretim endeksinde geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 4,18 artış bekliyor. Ekonomistlerin, temmuz ayında takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksine ilişkin beklentilerinin ortalaması da yıllık yüzde 3,32 artışa işaret etti. Öte yandan ekonomistler, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksinde temmuzda bir önceki aya göre yüzde 0,39 artış kaydedileceğini öngörüyor.

Bu arada, serbest piyasada dolar 3,0200, avro ise 3,3950 liradan işlem görüyor.

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.