Bitcoin 50 bin doları geride bıraktı!

Kripto para piyasasında yükseliş trendi devam etti. En büyük kripto para birimi Bitcoin, Aralık 2021'den bu yana ilk defa 50 bin doların üzerinde işlem görmeye başladı.

Bitcoin 50 bin doları geride bıraktı!
Yayınlanma:

Kripto para piyasasında heyecan verici gelişmeler yaşanıyor!. Bitcoin, Aralık 2021'den bu yana ilk defa 50 bin doların üzerinde işlem görerek yatırımcıları sevindirdi. Spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) olan ilginin artması bu yükselişin en önemli nedenlerinden biri olarak gösterildi.

Analiz şirketi Coinmarketcap'in verilerine göre, Bitcoin'in fiyatı son 24 saatte yüzde 3,8'den fazla değer kazandı. Bu yükselişte, spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) olan ilginin artması önemli rol oynadı.

MERKEZ BANKASININ PARA POLİTİKASI DA ETKİLİ
Büyük merkez bankalarının bu yıl faiz oranlarını düşürmeye başlayarak daha destekleyici bir para politikasına yöneleceğine dair beklentiler de Bitcoin'deki artışı destekledi.

BİTCOİN FİYATI ARALIK 2021'DEN BU YANA EN YÜKSEK SEVİYEDE
Bugün TSİ 20.30 itibarıyla 50 bin 195 dolardan işlem gören Bitcoin, Aralık 2021'den bu yana en yüksek değerine ulaştı. Bitcoin'in haftalık değer kazancı da yüzde 17,4'ü aştı.

ÇİN'İN PARA POLİTİKASI DA FİYAT ARTIŞINI TETİKLİYOR
Analistler, nisanda gerçekleşecek ve yeni Bitcoin arzını azaltacak yarılanma (halving) sürecinin de kripto paranın fiyatındaki yukarı yönlü ivmeyi sürdürebileceğine işaret ediyor. Çin'de gevşeyen para politikası da Bitcoin'in fiyatındaki yükselişin bir başka nedeni olarak gösteriliyor.

ETHEREUM DA YÜKSELİŞTE
Piyasa değeri bakımından 2. sırada yer alan Ethereum da son 24 saatte yüzde 3,4 değer kazanarak 2 bin 606 dolar seviyesine ulaştı. Ethereum da 2021'de 4 bin doların üzerine çıkarak rekor kırmıştı.


Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.