Bir dönem sona erdi! İşyeri ve konut kira artış oranı belli oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından temmuz ayı kira zam oranı da belli oldu. Avukat Batuhan Erdem zam oranının TÜFE'ye göre hesaplanacağını aktardı.

Bir dönem sona erdi! İşyeri ve konut kira artış oranı belli oldu!
Yayınlanma:

Kira artışında yüzde 25 sınırının 1 Temmuz'da kalkmasıyla birlikte bir dönem sona erdi. Türkiye İstatistik Kurumu'nun enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından temmuz ayı kira zam oranı da belli oldu.

Kiralarda tavan zam oranı yüzde 65.07. Söz konusu oran yüzde 25 sınırı uygulamasının kalkmasıyla iş yerlerinde olduğu gibi konutlar için de geçerli olacak.

Türkiye İstatistik Kurumu temmuz ayı enflasyon ve rakamlarını açıkladı. Enflasyon rakamlarıyla birlikte temmuz ayı kira artış oranları da belli oldu. 1 Temmuz'da yüzde 25 kira artış sınırı kalktı, ev sahipleri ve kiracılar artık TÜFE'ye göre zam oranını hesaplayacak.

avukat-batuhan.jpg

"TÜFE'YE GÖRE ZAM ORANI HESAPLANACAK"

Avukat Batuhan Erdem yaptığı açıklamada, "Ev sahiplerinin kiralara uygulayacağı yeni zam oranı yüzde 65,07 olarak açıklandı. Temmuz ayı kira artış oranları da belli oldu. 1 Temmuz'da yüzde 25 kira artış sınırı kalktı, ev sahipleri ve kiracılar artık TÜFE'ye göre zam oranını hesaplayacak. Ev sahiplerinin kiralara uygulayacağı yeni zam oranı yüzde 65,07 olarak açıklandı." ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.