Bakan Resmen açıkladı: Yaşlı ve engellilere beklenen müjde geldi!.. Hesaplarınızı kontrol edin...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, şubat ayı yaşlı ve engelli aylıklarının hesaplara yatırıldığını duyurdu. Toplam 6,3 milyar TL tutarındaki aylıklarda ocak ayı zammı da uygulandı.

Bakan Resmen açıkladı: Yaşlı ve engellilere beklenen müjde geldi!.. Hesaplarınızı kontrol edin...
Yayınlanma:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, şubat ayı yaşlı ve engelli aylıkları ile ocak ayından kaynaklanan farkları hesaplara yatırdıklarını duyurdu. Toplamda 6,3 milyar TL tutarındaki ödemeler, milyonlarca vatandaşı sevindirdi.

MEMUR MAAŞ KATSAYISI ETKİSİ
Ocak ayı memur maaş katsayısındaki artış, engelli ve yaşlı aylıklarında da önemli bir yükselişe yol açtı. Yaşlı aylığı 2 bin 348 TL'den 3 bin 504 TL'ye, %40-69 engelli aylığı 1874 TL'den 2 bin 797 TL'ye, %70 ve üzeri engelli aylığı ise 2 bin 811 TL'den 4 bin 196 TL'ye yükseldi.

BAKAN GÖKTAŞ'TAN AÇIKLAMA
Bakan Göktaş, "Engelli ve yaşlı vatandaşların her alanda yanındayız" diyerek, engelli ve yaşlılara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirdiklerini vurguladı. Bu programlar vasıtasıyla eğitim, sağlık, ekonomi ve sosyal hayat gibi alanlarda engelli ve yaşlıların desteklendiğini açıkladı.

ÖDEME MİKTALARI VE TARİHİ
Şubat ayı yaşlı ve engelli aylıkları, ocak ayından kaynaklanan farkla birlikte hesaplara yatırıldı. Toplam 6,3 milyar TL tutarındaki ödemeler, milyonlarca vatandaşı sevindirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.