Asgari ücrette yeni rakam basına sızdı!.. İşte yeni rakam!

2024 yılının yaklaşmasıyla birlikte vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında asgari ücret yer alıyor. Peki asgari ücret yeni yılda ne kadar olacak? işte detaylar…

Asgari ücrette yeni rakam basına sızdı!.. İşte yeni rakam!
Yayınlanma:

2024 yılının yaklaşmasıyla birlikte vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında asgari ücret yer alıyor. Son dönemde Ekonomistlerin ve analistlerin tahminlerini yakından takip eden vatandaşlar, yeni ücretin ne kadar olacağını merak ediyor. Peki yeni rakam ne kadar olacak?

2024 yılının Ocak ayında yapılacak olan asgari ücret zammının Açıklanan enflasyon oranları ve yapılan hesaplamalar doğrultusunda, en az 17 bin TL olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Yıl sonunda belirlenmesi beklenilen asgari ücrette kritik detaylar dikkate alınacak. Bunlar; 6 aylık enflasyon oranları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın işçi, işveren ve toplumda gerçekleştireceği anket çalışmaları ve memur zam oranları referans alınacak.

17 BİN LİRAYI GEÇEBİLİR

Yılbaşında yapılacak zam oranının yüzde 45 olması durumunda asgari ücretin 16.532 TL’ye yüzde 50 zam yapılması halinde ise 17 bin 103 TL’ye çıkması bekleniliyor. Uzmanlara göre yeni dönemde asgari ücrete yüzde 50’nin üzerinde zam yapılacak.

Yazan: Anadolu'da Bugün.com Emre YILMAN Date: 18.10.23

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.