Asgari ücret zam oranı belli oluyor! 2025’te asgari ücret ne kadar olacak?

Milyonlarca asgari ücretlinin yakından takip ettiği asgari ücret zammı için gün sayılıyor. Peki, yeni yılda asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücret zam oranı belli oluyor! 2025’te asgari ücret ne kadar olacak?
Yayınlanma:

Asgari ücretliler ve işverenler, yılbaşında yapılacak asgari ücret zammını yakından takip ediyor. Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte zam oranı konusunda tahminler artmaya başladı.

Yılın ilk sekiz ayında enflasyon yüzde 30.42'ye ulaştı. Ekonomistler, yıl sonuna kadar bu oranın yüzde 40'lara çıkabileceğini öngörüyor. Hükümetin de "Çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğiz" açıklamasıyla birlikte asgari ücrete en az yüzde 40 zam yapılması bekleniyor.

img-4035.jpeg

Mevcut asgari ücret 17 bin 2 TL. Yüzde 40 zam yapılması durumunda bu rakam 23 bin 802 TL'ye yükselecek. Ancak bazı uzmanlar, refah payı eklenerek zam oranının yüzde 45 veya hatta yüzde 50'ye çıkabileceğini belirtiyor. Bu durumda asgari ücret sırasıyla 24 bin 652 TL veya 25 bin 503 TL olacak.

Asgari ücret tespiti, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından yapılıyor. Komisyon, aralık ayında düzenli olarak toplanarak yeni asgari ücreti belirliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.