Altına yatırım yapmak için iyi bir zaman mı? Uzman açıkladı

Altın yatırımı yapmak gerçekten mantıklı mı? Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Yusuf Yaşar, gram altının yıl sonunda 3.500 TL'ye ulaşabileceğini öngörüyor. Ons altının da 2.700 doları görebileceği tahmin ediliyor.

Altına yatırım yapmak için iyi bir zaman mı? Uzman açıkladı
Yayınlanma:

Altın yatırımı yapmayı düşünenler için kritik bir dönemdeyiz. Son zamanlarda altın fiyatlarındaki hızlı yükseliş, yatırımcıların dikkatini bu güvenli limana çevirdi. Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Yusuf Yaşar'ın yaptığı açıklamalar ise altın fiyatlarının yıl sonuna kadar daha da yükselebileceği yönünde.

Yaşar'a göre, FED'in faiz kararları ve Türkiye Merkez Bankası'nın politikaları altın fiyatlarını doğrudan etkileyecek. Özellikle FED'in faizleri düşürmesi durumunda altın fiyatlarında önemli bir artış görülebilir.

ALTIN YILBAŞINA KADAR 3 BİN 500 OLUR

Başkanı Yusuf Yaşar, altın fiyatlarının yılbaşına kadar 3.500 TL'ye ulaşabileceğini söyledi, "Şu anda gram altın 2 bin 850 TL civarlarında seyrediyor. Biz bunun bu kadar yükseleceğini söylemiştik. Yılbaşından bugüne kadar yüzde 45 civarında, TL bazında yükseliş yaptı. İnsanlar 'Faiz yüzde 50 çok büyük paralar,1 milyon yatırırsan 500 bin faiz' falan diyorlar ama altın faizden çok yukarı çıkacak. Bugün fiyatlar yüksek gibi görünse bile, ben yılbaşına kadar 3 bin 500'ü göreceğinden eminim. Mesela gram altın bu ay başına varmadan 3 bin'e atlar. Bunun söylememdeki sebep;önümüzdeki bu ay ya da diğer aylarda yılbaşına kadar Amerikan Merkez Bankası FED'in faiz indirimine gideceği kesin gibi görünüyor. işte bu ay içinde 25 puan ya da 50 baz puan düşürmesi bekleniyor. Eğer 25 puan yükseltirse bu ay çok fazla yükseliş beklemiyoruz. Ama 50 puan yükseltme beklentisi var. Amerika'daki tarım dışı istihdam ya da enflasyon, verileri destekliyor. Yüzde 0,50 yapma ihtimalleri yüksek. Yaparsa altından Yükselişi kaçınılmaz olur diye düşünüyorum"

EKİM AYINDA ONS 2 BİN 700'Ü GÖREBİLİR

Yaşar, sadece gram altın değil, ons altın için de tahminlerde bulundu, "İçeride de bizim Merkez bankamız faizi düşürme eğiliminde. 3 aydır aşağı yukarı pas geçiyor ama indirmesi gerekiyor. İndirmek için fırsat kolluyor. Eğer içeride de, Merkez Bankası faizleri indirirsek -ki indirecek- dolar da bir yükseliş olur. Altının maliyeti dolarla olduğu için TL bazında içeriden yükselecek. Yüksek dolarla yüksek onsu çarparsak büyük rakamlar ortaya çıkacak. Ons, yılbaşından önce 2 bin 800-2 bin 900 dolarlardaydı. Bugün itibariyle 2 bin 580 oldu. Dün 2 bin 600 doları denedi. Geçemedi ve 80'lere kadar hafif geri çekiş yaptı. Eğer buralarda tutunabilir, dirençler sağlam olur da 2 bin 600'ü çok rahat geçerse önümüzdeki ay onsun 2 bin 700'ü görme ihtimali çok yüksek"

ALTINDA NEDEN YÜKSELME VE DÜŞÜŞ YAŞANDI?

Altın savaşları çok sever. Savaş ve gerginlik olduğunda altın fiyatları yükselir. Çünkü; sermaye ürkecektir. Altın güvenilirdir ve diğer yatırım araçlarından kaçar . Dünyada da öyle, bizde de öyle oldu. Borsa'da belli bir düşüş oldu. Kripto paralar yarı yarıya, hatta yüzde 70-80-100 düşenler var. Buralardan çıkan paralar kendine güvenilir limanlar arıyor. Altın yıllardır yatırımcını hiç mahcup etmedi. 'Yarın satacağım, bir gün satacağım' diye düşünürseniz altın tabii ki cazip olmaz ama orta ve uzun vadede yatırımcıyı hiç üzmedi. Yatırımcılara yatırım sebeplerinde mutlaka yüzde 35-40 civarlarında altın bulundurmalarını tavsiye ederim.

ÖNÜMÜZDEKİ AY ALTIN NE KADAR OLUR?

"Bu ay altında değişiklik olur. Daha bu ayın bitmesine 20 gün var. 20 gün içinde bir değişiklik bekliyorum. 2 bin 600'ün üstünde tutulursa, onsun bu ay içinde 2 bin 700'e kadar çıkma ihtimali var. Önümüzdeki ay da 2 bin 800-2 bin 900 görebiliriz. Yılbaşına kadar da 3 bini dener diye düşünüyorum"

Yaşar, yatırımcılara altın almaları konusunda önemli tavsiyelerde bulundu, "Vatandaşlara tavsiyem; ellerinden geldiği kadar, imkanları ölçüsünde, küçük ya da büyük altın alabilirler. Mahcup etmez. 2024 yılı altın yılı olacak diye söylemiştik. Altını kuyumcudan alsınlar. Kesinlikle internetten ya da farklı yerlerden altın almasınlar"

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.