Altın istikrarını kaybetti

2015 Genel Seçimleri altın piyasasını vurdu. Kuyumcular bu olumsuz havanın istikrarın sağlanmasına kadar devam edeceğini söyledi

Altın istikrarını kaybetti
Yayınlanma:

Atasay Kuyumculuk Mağaza Müdür Yardımcı Mehmet Ali Mutlu, seçimden sonra altın piyasasında büyük bir hareketlenme olduğunu belirterek durumun vahim  olduğunu ifade etti.

“PİYASA ŞUANDA ÇOK BELİRSİZ”

Bu hareketlenmenin sebebinin istikrarın bozulmasın bağlayan Mutlu, “Yapılabilecek hiçbir şey yok şuanda sadece bekleyeceğiz. Bundan tamamen dış kuvvetlerin para kazanacağı bir pozisyon ortaya çıktı. Fazlasıyla kazanıyorlar. Bir gece içerisinde çok büyük miktarlarda para kazanıyorlar. Fiyatların yükselmesi piyasayı tamamen kilitledi. Bizim yapabileceğimiz hiçbir şey yok şuanda. Vatandaşa konumunu koruyun diyeceğiz ama bundan da zararlımı çıkarlar yararlı mı çıkarlar görebileceğimiz bir durum yok. Piyasa şuanda çok belirsiz” ifadelerini kullandı.  

“KİMSE HAZIRLIKLI DEĞİLDİ”

Kuyumculuk sektöründe önemli olanın sirkülasyon olduğunu söyleyen mutlu, “Biz İstanbul’dan fiyat istediğimiz zaman fiyat alamıyoruz. Fiyat sorduğumuz zaman bize ne diyeceklerini kendileri bile bilmiyorlar. Bu durum istikrar gelinceye kadar sürer. Kesinlikle beklemiyorduk. İstikrarsızlık her zaman çok kötü bir durum bu ekonomiyi alt üst ediyor. Kimse hazırlıklı değildi böyle bir şeye. Bunun bilançosunu zaman gösterecek.  Bizde sirkülasyon olmadığı sürece sıkıntı büyüktür. Benim kasamda on kilo altın olmuş bana faydası yok bunun devamlı hareket halinde olması gerekiyor. Allah sonumuzu hayır etsin” şeklinde konuştu.

(Adnan YILDIRIM)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.