100 Milyar dolarlık devrim: Hizmet ihracatında tarihi başarı!

Ticaret Bakanlığı, 2023 yılı Aralık ayı Ödemeler Dengesi raporuna ilişkin yaptığı açıklamada, hizmet ihracatında tarihi bir başarıya imza atıldığını duyurdu. Detaylar haberimizde...

100 Milyar dolarlık devrim: Hizmet ihracatında tarihi başarı!
Yayınlanma:

Ticaret Bakanlığı, 2023 yılı Aralık ayı Ödemeler Dengesi raporuna ilişkin yaptığı açıklamada, hizmet ihracatında tarihi bir başarıya imza atıldığını duyurdu. Bakanlık, 2023 yılında ilk defa hizmet ihracatında 100 milyar dolar rakamına ulaşıldığını ve seyahat gelirlerinin ise 48 milyar dolara yükselerek rekorunu yenilediğini bildirdi.

CARİ İŞLEMLER AÇIĞI DÜŞÜŞTE
Açıklamada ayrıca, cari işlemler açığının 2023 yılı Aralık ayında yüzde 65,2 azalarak 2,1 milyar dolara gerilediği ve 2023 yılının tamamında ise yüzde 8 azalışla 45,2 milyar dolara düştüğü belirtildi.

DIŞ TİCARET AÇIĞI DA AZALDI
Bakanlık tarafından açıklanan geçici dış ticaret istatistiklerine göre ocak ayında dış ticaret açığının da yüzde 56,8 oranında azalarak 6,2 milyar dolar (2023 Ocak: 14,3 milyar dolar) seviyesine indiği kaydedildi.

SÜRDÜREBİLİR BAŞARI HEDEFLİYOR
Ticaret Bakanlığı, mal ve hizmet ihracatını artırmak için uygulamaya koyduğu ihracat stratejileri ve sunduğu desteklerle birlikte yerli üreticileri haksız rekabete karşı korumaya yönelik ithalat politikalarını sürdürerek, cari işlemler hesabında izlenen olumlu eğilimin sürdürülebilirliğini sağlamayı amaçladığını vurguladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"İnovasyon, üretim, yatırım, istihdam, ihracat, adil bölüşüm' kapsamında şekillenen politikalarımızla, Türkiye ekonomisini daha rekabetçi ve güçlü bir konuma taşımaya kararlıyız. Cari işlemler hesabında kalıcı iyileşme ile sürdürülebilir refah artışı için gerekli makroekonomik istikrarı güçlendirmeyi hedefliyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.