1 yıl önce 4'te biri fiyatınaydı! Dolar kuru yükselmezse motorinin fiyatı düşecek!

Dolardaki yükseliş ve brent petrol fiyatlarındaki artış nedeniyle neredeyse gün aşırı büyük zamlarla 30 liraya gelen benzinin litresinde bu gece yarısı (23 Haziran 2022) 25 kuruş indirim yapılacak. Dolar yükselmezse motorine de indirim var...

1 yıl önce 4'te biri fiyatınaydı! Dolar kuru yükselmezse motorinin fiyatı düşecek!
Yayınlanma:

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte brent petrol fiyatlarında dalganlanma sürerken, dolardaki dalgalı seyir devam ederken benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor. Bu sefer araç sahiplerine sevindiren haber geldi.

BENZİN'E 25 KURUŞLUK İNDİRİM GELİYOR

23 Haziran Perşembe gününden geçerli olmak üzere benzin grubunda 25 kuruş fiyat indirimi bekleniyor. Ancak fiyat değişikliklerinin ne zaman ve ne kadar olacağı ile ilgili son karar üst makamlarca verilecek. Motorin grubunda bu gece fiyat değişikliği beklenmiyor.

AKARYAKITA 3 GÜN ÜST ÜSTE İNDİRİM VAR

İndirim Perşembe günü de devam edecek ve yarın gece de 75-85 kuruş arası yeni bir indirim gelecek. Sektör kaynakları ham petrol fiyatlarındaki düşüş devam ederse cumartesi gecesi de motorinin litre fiyatına da 1 lira 34 kuruşluk indirimin gelme olasılığı çok güçlü olarak görünüyor.

DOLAR KURUNDA YÜKSELİŞ OLMAZSA İNDİRİMLER SÜRECEK

Küresel piyasalarda ham petrol fiyatı 14 Haziran da 123 doları görerek yeni bir zirve yapmıştı. 22 Haziran Çarşamba günü petrol fiyatları 107 dolardan işlem görüyor. Petrol piyasasında fiyatlar bu yönde devam ederse ve kurda bir yükseliş olmazsa, indirim sürecinin devam etmesi bekleniyor.

BİR YILDA NE KADAR ZAM GELDİ?

Konya'da benzinin litre fiyatı bugün yaklaşık 27,80 TL seviyesinde. Bu rakam bir yıl önce 7,90 TL, yılbaşında 12,50 TL idi. Benzinde zam oranı yıllık yüzde 256, yılbaşından bu yana yüzde 124 oldu.

1 yıl önce Konya'da motorinin fiyatı 7,38 TL'ydi. LPG fiyatı da 6,43 TL seviyelerindeydi. (Konya Haber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.