Konya Valiliği himayelerinde; Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya İl Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen “Trafikte Nezaket ve Görgü Kuralları Projesi” kapsamında YAYABÜS etkinliği gerçekleştirildi.
Etkinlik, Akıncılar Ahmet Haşhaş İlkokulu’nda düzenlenirken, öğrenciler öğretmenleri rehberliğinde belirlenen noktalarda buluşarak grup halinde ve düzenli bir şekilde okula yürüdü.
Proje kapsamında farklı okullarda da uygulanacak olan YAYABÜS etkinliği ile öğrenci yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerde buluşma noktaları oluşturulacak. Bu sayede öğrencilerin güvenli bir şekilde okula ulaşması sağlanacak.
Yetkililer, uygulamayla birlikte trafik akışının daha düzenli hale getirilmesinin hedeflendiğini belirtirken, öğrencilerde toplu ulaşımda saygı, nezaket ve toplumsal sorumluluk bilincinin geliştirilmesinin amaçlandığını ifade etti.
Ayrıca proje ile güvenli yaya alanlarının oluşturulması ve çocukların erken yaşta trafik bilinci kazanması hedefleniyor.