Konya
Parçalı bulutlu
-1°
Aksaray
Kapalı
-3°
Karaman
Kapalı
-0°
Ara
Anadolu'da Bugün Eğitim Aksaray Üniversitesi'nden bir ilk daha! Ölüm zamanı tahmininde yapay zeka dönemi

Aksaray Üniversitesi'nden bir ilk daha! Ölüm zamanı tahmininde yapay zeka dönemi

Aksaray Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Emre Avuçlu’nun proje ekibinde yer aldığı, mikrobiyota ve yapay zekâ temelli ölüm zamanı tahminine yönelik çalışma, TÜBİTAK 1001 Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

KAYNAK: Aksaray Üniversitesi
Okunma Süresi: 1 dk

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Emre Avuçlu’nun proje ekibinde yer aldığı, “Mikrobiyotanın Biyoinformatik Analizlerine ve Makine Öğrenimi Algoritmalarına Dayanılarak Erken Postmortem Dönemde Ölüm Zamanı Tahmini” başlıklı proje, TÜBİTAK 1001 – Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Projede, yapay zekâ tabanlı analizler ile dünyada henüz örneği bulunmayan bir teşhis yaklaşımı için yenilikçi bir model geliştirilmesi hedefleniyor. Doç. Dr. Emre Avuçlu, geliştireceği bu model sayesinde özellikle adli tıp alanında hayati öneme sahip bir teşhis sürecinin daha doğru ve güvenilir biçimde yürütülmesine katkı sunulacağını, çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte yöntemin bilimsel literatüre kazandırılacağını ifade etti.

Disiplinlerarası nitelik taşıyan proje ekibinde; İstanbul Altınbaş Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi’nden öğretim üyeleri ile Adli Tıp Kurumundan Uzman Dr. da yer alıyor.

Projenin, adli bilimler başta olmak üzere biyoinformatik ve yapay zekâ alanlarında önemli bir bilimsel katkı sağlaması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *