Konya
Parçalı az bulutlu
3°
Aksaray
Açık
6°
Karaman
Açık
4°
Ara
reklam
Anadolu'da Bugün Dünya Rusya: Ukrayna'nın Belgorod kentine düzenlediği saldırıda 1 kişi öldü, 11 kişi yaralandı

Rusya: Ukrayna'nın Belgorod kentine düzenlediği saldırıda 1 kişi öldü, 11 kişi yaralandı

Rusya'nın Belgorod Bölge Valisi Vyaçeslav Gladkov, Ukrayna ordusunun Belgorod şehrine yönelik düzenlediği saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 11 kişinin yaralandığını bildirdi.

Okunma Süresi: 1 dk

AA'nın haberine göre; Gladkov, Telegram kanalından yaptığı açıklamada, "Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin, Belgorod'a düzenlediği saldırılarda 1 kişi öldü. Ölenin yakınlarına başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı. Saldırıda 11 kişinin yaralandığını kaydeden Gladkov, saldırı sonucu 53 konut ve 37 aracın hasar gördüğünü belirtti.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna ordusunun yerel saatle 12.00, 13.00 ve 14.30'da ayrı ayrı Rusya topraklarındaki Belgorod şehrine yönelik "Olha" roketleriyle "terör saldırısı" düzenlediğini bildirmişti.

Ukrayna ordusu, 30 Aralık'ta Rusya'nın Belgorod şehrine çok namlulu roketatarlarla saldırılar düzenlemiş, saldırılar sonucunda 5'i çocuk 25 kişi hayatını kaybetmiş, 109 kişi yaralanmıştı.

Bu son saldırı, Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşın başladığı 24 Şubat 2022'den bu yana Rusya topraklarına düzenlenen en ölümcül saldırılardan biri oldu.

Saldırı, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesini uluslararası toplumda daha da izole etme riskini artırıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *