Dubai çikolatasının mucidi açıkladı: Bu çikolatayı Türkiye'deki bu lezzetten esinlendim
Dubai’de 9 yıldır yaşayan Mısır kökenli İngiliz Sarah Hamouda, hamilelik döneminde çikolata aşermesiyle başlayan serüvenini, kendi tarifini geliştirerek Dubai çikolatasını ortaya çıkararak taçlandırdı.
NTV'de yer alan habere göre; Dubai’de 9 yıldır yaşayan Mısır kökenli İngiliz Sarah Hamouda, hamilelik döneminde çikolata aşermesiyle başlayan serüvenini, kendi tarifini geliştirerek Dubai çikolatasını ortaya çıkararak taçlandırdı.
BAKLAVADAN İLHAM ALDI
Hamouda, CNN’e verdiği röportajda, başlangıçta eşiyle birlikte evde yaptıkları çikolataların artık 10 kişilik bir ekiple kiraladıkları bir mutfakta üretildiğini belirtti. İlk deneyimlerini paylaşan Hamouda, Dubai çikolatasını tadan bir muhabirin tadın baklavaya benzetmesi üzerine, "Baklavadan esinlendim" yanıtını verdi. Hamouda, bu yaratımın daha önce hiç "küresel bir trend haline geleceğine" inanmadığını da ekledi.
DUBAİ ÇİKOLATASI TARİFİ
Malzemeler
Dubai çikolatası
1 yemek kaşığı tereyağ
5 yemek kaşığı kadayıf
2 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı dolusu fıstık ezmesi
3 yemek kaşığı fıstık içi
250 gram sütlü çikolata
Yapılışı
Tereyağı eritelim ve kısık ateşte kadayıfı kavuralım. Ocaktan bir kaba alıp üzerine fıstık ezmesi, tahin ve fıstık içi ekleyip karıştıralım. Diğer yandan benmari usulu erittiğimiz çikolatanın yarısını kullanacağımız kalıbın içine döküp donduralım. Çikolata donduktan sonra fıstıklı kremayı ekleyip kaşıkla düzeltelim. Kalan erimiş çikolatayı da üzerine ekleyip tekrar donduralım.
Çikolata donduktan sonra servis edelim.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.