Konya
Parçalı bulutlu
3°
Aksaray
Açık
3°
Karaman
Parçalı az bulutlu
4°
Ara
reklam
Anadolu'da Bugün Bilim ve Teknoloji Konya’da Milli Teknoloji Hamlesi, TEKNO-SEL Teknoloji ve Robot Yarışması Başladı

Konya’da Milli Teknoloji Hamlesi, TEKNO-SEL Teknoloji ve Robot Yarışması Başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başlatılan Milli Teknoloji Hamlesi’ne katkı sunmak, yerli ve milli teknoloji üretimini teşvik etmek amacıyla düzenlendi.

Okunma Süresi: 2 dk

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başlatılan Milli Teknoloji Hamlesi’ne katkı sunmak, yerli ve milli teknoloji üretimini teşvik etmek amacıyla düzenlenen Konya’nın en büyük teknoloji ve robot yarışması TEKNO-SEL, görkemli bir açılış töreniyle başladı.

Selçuklu Belediyesi, Konya Ovası Projesi Kalkınma İdaresi Başkanlığı (KOP) ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen organizasyonun açılış törenine Konya Valisi İbrahim Akın da katıldı.

Türkiye Yüzyılı'nın Teknoloji Vizyonuna Katkı

tekno-4.jpeg

Açılışta konuşan Vali İbrahim Akın, TEKNO-SEL’in yalnızca bir yarışma değil, aynı zamandaTürkiye Yüzyılı’nın teknoloji vizyonuna katkı sağlayan stratejik bir adım olduğunu belirtti. “Burada sergilenen projeler, düşünen, sorgulayan ve çözüm üreten bir neslin habercisidir. Bu yarışma, bilgiyle donanmış çocuklarımızı cesaret ve azimle geleceğe taşıyan bir serüvendir,” dedi.

Vali Akın ayrıca, organizasyonda emeği geçen tüm kurum ve çalışanlara teşekkür ederken, yarışmaya katılan öğrencileri, öğretmenleri ve aileleri tebrik etti.

Başımıza İcat Çıkaracak Gençlere Her Zamankinden Daha Çok İhtiyacımız Var

tekno-16.jpeg

Konuşmasında çevre duyarlılığı ve sürdürülebilirlik konularına da dikkat çeken Vali Akın, Konya’nın kuraklıkla mücadele eden bir şehir olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Tarım ve su gibi yaşamsal kaynaklara dair geliştirilen projeler, geleceğin dünyasında güçlü olmanın yolunun teknolojiyi doğayla buluşturmaktan geçtiğini gösteriyor. Konya gibi su rezervleri tehlikede olan şehirler için bu bilinç artık bir tercih değil, bir zorunluluktur. Bu yüzden başımıza icat çıkaracak çocuk ve gençlere her zamankinden daha çok ihtiyacımız var.”

Gençler Teknolojiyle Geleceğe Yön Verecek

Vali Akın, TEKNO-SEL’in, yerli ve milli teknolojilere olan inancı büyüten ve gençlerin yeteneklerini sergilemelerine olanak tanıyan çok yönlü bir platform olduğunu vurgulayarak konuşmasını tamamladı.

Etkinlik, katılımcı projelerin sergilendiği alanların gezilmesiyle sona erdi. TEKNO-SEL, teknolojiyi bir yarışın ötesinde; bir gelecek vizyonu olarak sunmaya devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *