Konya
Açık
5°
Aksaray
Açık
6°
Karaman
Açık
5°
Ara
reklam
Anadolu'da Bugün Aksaray Haberleri Aksaray’da okullar tatil mi? Valilikten açıklama geldi

Aksaray’da okullar tatil mi? Valilikten açıklama geldi

Aksaray Valiliği, 20 Mart 2025 tarihinde Ortaköy, Ağaçören ve Sarıyahşi ilçelerinde yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle okulları tatil etti.

Okunma Süresi: 2 dk

Aksaray'da okulların tatil olup olmadığı, öğrenciler ve veliler tarafından merak ediliyordu. Aksaray Valiliği, konuya ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Yapılan duyuruda, özellikle yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma riski nedeniyle bazı ilçelerde okulların tatil olduğu belirtildi.

Aksaray Valiliği'nden yapılan açıklama şu şekilde:

“Yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma tehlikesi nedeniyle 20 Mart 2025 Perşembe günü Ortaköy, Ağaçören ve Sarıyahşi ilçelerimizdeki tüm örgün ve yaygın eğitim kurumları ile rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime bir (1) gün ara verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

SICAKLIKLAR 20 DERECE DÜŞTÜ: AKSARAY'DA HAVA DURUMU

Aksaray’da dünden bugüne hava sıcaklıkları 20 derece birden düşerek sıfırın altına inmişken, kış yeniden şehri etkisi altına aldı. Ekecik Dağı ve Hasan Dağı gibi yüksek kesimlerde kar yağışı etkisini gösterdi. Bu bölgelerdeki köyler beyaza bürünürken, çevre yollarında ise ulaşımı olumsuz etkileyen kar yağışı nedeniyle bazı yollar kapanmış durumda.

Aksaray İl Özel İdaresi ekipleri, kar yağışının ulaşımı engellememesi için gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor. Kar küreme ve tuzlama işlemleri özellikle Ekecik Dağı ve çevresindeki köy yollarında hızla devam ediyor. Meteoroloji tarafından önceden uyarı yapılan kar yağışının, yüksek kesimlerde daha yoğun olduğu bildirildi.

Yetkililer, sürücülere buzlanma ve görüş mesafesinin azalması nedeniyle dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuyor. Aksaray'da kış şartları etkisini sürdürürken, vatandaşların güvenliği için tüm önlemler alınıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *