Düğmeye basıldı! Konya’da tefeciler çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 49 ilde tefecilik ve dolandırıcılık faaliyetlerinde bulunan mali suç örgütlerine yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 146 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Düğmeye basıldı! Konya’da tefeciler çökertildi
Yayınlanma:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 49 ilde tefecilik ve dolandırıcılık faaliyetlerinde bulunan mali suç örgütlerine yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 146 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, operasyonların Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı (KOM) koordinesinde, İl Emniyet Müdürlükleri KOM ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri tarafından yürütüldüğünü belirtti. Operasyonlar; Adana, İstanbul, İzmir, Konya, Antalya, Bursa, Gaziantep, Şanlıurfa gibi büyük şehirler dahil 49 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Şüphelilerin; tefecilik, nitelikli dolandırıcılık, kamu kurumlarını dolandırma, zimmet, ihaleye fesat karıştırma, resmi belgede sahtecilik, parada sahtecilik ve Vergi Usul Kanunu’na muhalefet gibi suçlardan soruşturma kapsamında oldukları açıklandı.

Operasyonlarda ayrıca bir sahte altın atölyesi deşifre edilirken, 8 ruhsatsız tabanca ile çok sayıda çek, senet ve doküman ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, “Hiçbir yasa dışı oluşum, milletimizin güvenliğini tehdit edemez. Tefecilere, dolandırıcılara ve yasa dışı yapılanmalara karşı mücadelemiz kararlılıkla sürecek” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum