Konya
Parçalı az bulutlu
6°
Aksaray
Açık
6°
Karaman
Parçalı bulutlu
6°
Ara
Anadolu'da Bugün Polis ve Adliye Belediye Otobüs Şoföründen Hayat Kurtaran Müdahale

Belediye Otobüs Şoföründen Hayat Kurtaran Müdahale

Epilepsi krizi geçiren yolcuyu hastaneye yetiştiren belediye otobüsü şoförü Emre Ateş, yolcuların takdirini topladı. O anlar araç içi kamerasına yansıdı.

KAYNAK: İHA
Okunma Süresi: 1 dk

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne ait 9-A numaralı Maltepe-Ozanlar-Yazlık hattında görev yapan otobüs şoförü Emre Ateş, seyir halindeyken yaşanan bir sağlık krizine örnek bir davranışla müdahale etti. Otobüste yolculuk eden bir vatandaş, aniden fenalaşarak epilepsi krizi geçirdi. Durumu fark eden diğer yolcular, hızlıca şoföre haber verdi.

Epilepsi hastası yolcunun acil yardıma ihtiyaç duyduğunu anlayan Emre Ateş, zaman kaybetmeden hareket amirliğini arayarak hattından çıkma izni aldı. Ardından otobüsü rotasından çıkararak en yakın sağlık kuruluşu olan Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yöneldi.

Fenalaşan yolcuya ilk müdahale otobüs içerisinde sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Ardından sedyeyle hastaneye taşınan yolcunun sağlık durumunun iyi olduğu ve kısa süre sonra taburcu edildiği öğrenildi.

Yolcuyu hızla hastaneye ulaştıran Emre Ateş, yolculardan ve sosyal medyada olayı izleyenlerden büyük takdir topladı. Olay anı otobüsün güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER:

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *