Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

2010 yılından 2017 yılına NEÜ

2010 yılından 2017 yılına NEÜ

Konya’nın yıllardır özlemini çekmiş olduğu ikinci üniversite müjdesi 2010 yılında geldi.

2010 yılında Konya'da bir devlet üniversitesi olarak 14.7.2010 tarih ve 6005 sayılı kanun ile "Konya Üniversitesi" adı ile Selçuk Üniversitesi’nden sonra  kurulmuş oldu.

O zamanki adıyla Konya Üniversitesi Rektörlüğüne, Cumhurbaşkanlığınca Anayasa'nın 130'uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13'üncü maddeleri uyarınca 10.12.2010 tarihinde Prof. Dr. Muzaffer Şeker atanmıştır.11 Nisan 2012 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan "İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ile "Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu'nda yapılan değişiklikle", "Konya Üniversitesi"nin adı, "Necmettin Erbakan Üniversitesi" olarak değiştirildi.

2010 yılında Selçuk Üniversitesi’nden kopma bir üniversitenin başına geçen kurucu rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker, ikinci dönem rektör olarak seçildiği günden itibaren büyük bir ilerleme kaydederek, Necmettin Erbakan Üniversitesi’ni sayılı üniversiteler içerisine sokmayı başardı.

Dün yapılan  ve Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin mutad hale getirdiği “Yıllık Değerlendirme ve Bilgilendirme Toplantısı” nda NEÜ’nin  geldiği inanılmaz aşama bir kere daha gözler önüne serildi. Yaklaşık 42 bin öğrencinin çeşitli branşlarda eğitim gördüğü ve yine yaklaşık 4 bin akademik ve idari personelin hizmet yaptığı üniversite, artık tercihlerde ilk sıralardaki yerini almıştır.

Akademik yapılanmanın yanı sıra fiziki yapılanması ile de dikkat çeken üniversite, Köyceğiz Kampüsü ile adeta Avrupa’daki denklerini aratmayacak bir yapıya sahip olmaktadır. Konya’yı tepeden seyreden bir yapıya kurulan Köyceğiz Kampus alanı, gerçekten görülmeye ve eğitim yapılmaya layık bir donanıma sahip yer haline gelmiş.

NEÜ Meram Tıp Fakültesi yeni binasının 14 Mart Tıp Bayramına yetiştirileceğini yıllık değerlendirme ve bilgilendirme toplantısında açıklayan Rektör Şeker, Eski hastanenin bulunduğu alanda da 3 eski binanın yıkılarak buranın rahat bir lokasyona sahip olacağını da söyledi.

Adeta dağı dantel gibi oyarak her bir köşesine bir ilim yuvası inşa eden Rektör Şeker, Köyceğiz Kampüsü’nün örnek bir yapılaşmaya ve parmakla gösterilen bir kampüs olacağına inandığını söylerken, gözlerinde başarılı insanlara has bir parlama vardı. Böylesine büyük bir başarıya ekip arkadaşları ve üniversite yönetim kurulu ile birlikte başardıklarını söyleyecek kadar da tevazu sahibi idi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi sessiz ama derinden bir çalışma ile başarılarına yeni başarılar eklemeye devam ediyor. Rektör Şeker ve üniversite yönetim kurulunun her bir taşında büyük emekleri olan Köyceğiz Kampüs alanı, biz basın mensuplarının da gözlerini kamaştırdı. Böylesine büyük ve önemli başarılara imza atan başta Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker olmak üzere Rektör Yardımcılarına, üniversite yönetim kuruluna ve üniversitenin her kademesinde çalışanlara hepimiz birer teşekkür borçluyuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR