Zeytinyağlı sarma yaparken bu hatayı kesinlıkle yapmayın!.. Aksi takdirde yapraklar yumuşayabilir!

Zeytinyağlı sarma, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Asma yaprağı, pirinç, soğan, dolmalık fıstık, kuş üzümü ve baharatlardan yapılan bu lezzetli yemek, genellikle pirinç pilavı ve yoğurtla servis edilir.

Zeytinyağlı sarma yaparken bu hatayı kesinlıkle yapmayın!.. Aksi takdirde yapraklar yumuşayabilir!
Yayınlanma:

Malzemeler:

1 kilo asma yaprağı
2 su bardağı pirinç
2 adet soğan
1 su bardağı dolmalık fıstık
1/2 su bardağı kuş üzümü
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/4 çay kaşığı yenibahar
Sos için:

2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/4 çay kaşığı yenibahar
1/2 su bardağı su
Yapılışı:

Asma yapraklarını hazırlamak için:

Asma yapraklarını bir kaba alın ve üzerine bol su dökün.
Yaklaşık 1 saat kadar suda bekletin.
Suyunu değiştirin ve tekrar bekletin.
İç harcı hazırlamak için:

Soğanı ince ince doğrayın.
Dolmalık fıstıkları ve kuş üzümlerini yıkayın.
Zeytinyağını bir tavada kızdırın.
Soğanları ekleyin ve kavurun.
Kavrulan soğanlara pirinç, dolmalık fıstık, kuş üzümü, tuz, karabiber ve yenibaharı ekleyin ve iyice karıştırın.
Sarmaları hazırlamak için:

Hazırladığınız iç harçtan birer tatlı kaşığı kadar alıp, asma yaprağının geniş kısmına koyun.
Yaprakların kenarlarını içe doğru katlayın ve rulo şeklinde sarın.
Sardığınız sarmaların uçlarını sıkıca bastırın.
Sarma tenceresini hazırlamak için:

Tencerenin tabanına birkaç yaprak asma yaprağı yerleştirin.
Sarmaları tencerenin içine dizin.
Sarmaların üzerine kalan asma yapraklarını yerleştirin.
Sarmaların pişirilmesi için:

Tencerenin içine su, zeytinyağı, domates salçası, tuz, karabiber ve yenibahar ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 30-45 dakika pişirin.
Servis için:

Piştikten sonra sarmaların suyunu süzün.
Sıcak olarak servis edin.
Püf Noktaları:

Asma yapraklarını çok fazla bekletmemeniz önemlidir, aksi takdirde yapraklar yumuşayabilir.
İç harcını hazırlarken pirinçleri çok fazla yıkamayın, aksi takdirde pirinçler dağılabilir.
Sarmaları pişirirken çok fazla su eklememeniz önemlidir, aksi takdirde sarmalarınız sulu olabilir.
Sarmaları servis ederken üzerine sarımsaklı yoğurt ve nane ekleyebilirsiniz.

Haberlerin size WhatsApp aracılığıyla ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Anadolu'da Bugün Son Dakika sistemine ve Özel Kanal'a dahil olabilirsiniz.

ANADOLU'DA BUGÜN WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

DAHA ÇOK ÖZEL HABER İÇİN WHATSAPP KANALINA KATILIN

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.