Yıllarca bu tarif bizlerden saklanıldı!..Mevlana Böreği yaperken bu tarifi uygulayın!

Mevlana Böreği nasıl yapılır? İşte benzersiz tarif...

Yıllarca bu tarif bizlerden saklanıldı!..Mevlana Böreği yaperken bu tarifi uygulayın!
Yayınlanma:

Mevlana Böreği, Konya mutfağının en sevilen böreklerinden biridir. İnce yufkaların arasına peynirli veya etli harç konularak yapılan bu börek, lezzetli ve doyurucudur.

Malzemeler:

500 gram un
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karbonat
İç harcı için:
500 gram beyaz peynir
2 adet yumurta
1 adet soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı pul biber
1/2 çay kaşığı tuz
Yapılışı:

Bir kabın içine un, yoğurt, yumurta, sıvı yağ, tuz ve karbonatı alıp, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.

Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp, üzerini örterek 15-20 dakika dinlendiriyoruz.
İç harcı hazırlamak için peyniri rendeliyoruz. Soğanı ince ince doğrayıp, maydanozu ince kıyıyoruz. Tüm malzemeleri bir kaba alıp, karıştırıyoruz.
Dinlenen bezelerden birini tezgaha alıp, oklava yardımıyla incecik açıyoruz.
Açtığımız yufkanın üzerine iç harçtan koyup, rulo şeklinde sarıyoruz.
Rulo şeklinde sardığımız böreği dörde bölüyoruz.
Diğer bezeler için de aynı işlemi tekrarlıyoruz.
Fırın tepsisini yağlayıp, börekleri tepsiye diziyoruz.
Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpiyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Mevlana Böreğimiz hazır. Afiyet olsun!
Püf Noktaları:

Hamuru yoğururken, fazla un eklememeye dikkat edin.
İç harcı hazırlarken, peynirlerin suyunu iyice sıkın.
Börekleri fırına vermeden önce, üzerine yumurta sarısı sürerek, daha parlak bir görünüm elde edebilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.