Orta Doğu mutfağının en sevilen atıştırmalıklarından biri olan Falafel, nasıl yapılır?

Falafel, Orta Doğu mutfağının en sevilen atıştırmalıklarından biridir. Nohut, soğan, sarımsak ve baharatlardan yapılan falafel, hem besleyici hem de lezzetlidir.

Orta Doğu mutfağının en sevilen atıştırmalıklarından biri olan Falafel, nasıl yapılır?
Yayınlanma:

Falafel yapmak için öncelikle nohutlar bir gece önceden ıslatılır. Ertesi gün, nohutlar tekrar iyice yıkanır ve fazla suyu süzülür. Nohutlar, soğan, sarımsak ve baharatlar bir mutfak robotuna alınır ve püre haline getirilir. Püre haline gelen karışım, küçük toplar halinde yuvarlanır ve kızgın yağda kızartılır.

Malzemeler:
2 su bardağı nohut (bir gece önceden ıslatılmış)
1 adet orta boy soğan
4 diş sarımsak
1/4 demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kimyon
1/4 çay kaşığı kişniş

Yapılışı:
Nohutları bir gece önceden ıslatın.
Ertesi gün, nohutları tekrar iyice yıkayın ve fazla suyunu süzün.
Nohutları, soğanı, sarımsağı, maydanozu, tuzu, karabiberi, kimyonu ve kişnişi bir mutfak robotuna alın ve püre haline getirin.
Püre haline gelen karışımdan küçük toplar halinde yuvarlayın.
Kızgın yağda, falafelleri kızartın.
Falafelleri, limon dilimleri ve yoğurtla servis edin.

Falafel yemenin püf noktaları:
Nohutları bir gece önceden ıslatmak, falafellerin daha lezzetli olmasını sağlar.
Falafelleri kızartırken, kızgın yağın yeterince sıcak olduğundan emin olun.
Falafelleri kızartırken, orta ateşte kızartın.

Falafel ile ilgili bazı bilgiler:
Falafel, Orta Doğu mutfağının en eski yemeklerinden biridir.
Falafel, Türk mutfağında da sevilerek tüketilen bir yemektir.
Falafel, atıştırmalık olarak servis edilir.
Falafel, farklı şekillerde de yapılabilir. Örneğin, tahin veya patates ekleyerek de yapılabilir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.