Lüle kebabının lezzetli olması için bu tarifi deneyin!..Parmaklarınızı yiyeceksiniz!

Lüle kebabı, Azerbaycan'ın milli yemeğidir. Dış görünüşü olarak silah lülesine benzediğinden dolayı bu şekilde adlandırılmıştır. Lüle kebabı, dana kıyma, kuyruk yağı, soğan, sarımsak, baharat ve tuz kullanılarak yapılır.

Lüle kebabının lezzetli olması için bu tarifi deneyin!..Parmaklarınızı yiyeceksiniz!
Yayınlanma:

Lüle kebabı yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:

1 kg dana kıyma

300 gram kuyruk yağı

4 adet soğan

1 çay kaşığı sumak

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı safran

1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Kuyruk yağı, soğan ve sarımsağı kıyma makinesinden geçirin.

Dana kıymayı ekleyin ve baharatlarla birlikte iyice yoğurun.

Yoğurduğunuz karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.

Her bir parçayı şişe geçirin.

Lüle kebabı şişlerini önceden ısıtılmış mangalda veya ızgarada pişirin.

Lüle kebabı piştikten sonra servis edebilirsiniz.

Püf Noktaları:

Lüle kebabının lezzetli olması için kıyma iyice yoğrulmalıdır.

Lüle kebabını pişirirken ara ara çevirin.

Lüle kebabını dilerseniz fırında da pişirebilirsiniz. Bu durumda, fırını önceden 180 dereceye ısıtın ve lüle kebabı şişlerini fırında 20-25 dakika pişirin.

Afiyet olsun!

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.