Konyalılar bu tarifi hep sakladı!..Etleri haşlarken, bu noktayı sakın kaçırmayın!

Konya'nın en sevilen yemeklerinden biri olan Tirit Kebabı,nasıl yapılır?...

Konyalılar bu tarifi hep sakladı!..Etleri haşlarken, bu noktayı sakın kaçırmayın!
Yayınlanma:

Tirit Kebabı, Konya'nın en sevilen yemeklerinden biridir. Baget ekmeklerin üzerine haşlanmış et, sarımsaklı yoğurt, soğan, domates, maydanoz ve tereyağı konularak yapılan bu yemek, lezzetli ve doyurucudur.

Malzemeler:

500 gram kuşbaşı et
1 adet soğan
2 adet domates
1 demet maydanoz
1 su bardağı yoğurt
4 adet bayat ekmek
4 yemek kaşığı tereyağı
1 diş sarımsak
Yapılışı:

Etleri düdüklü tencerede haşlayın

Soğanları ince ince doğrayın.
Domatesleri küp küp doğrayın.
Maydanozu ince ince kıyın.
Yoğurdu sarımsak ile karıştırın.
Ekmekleri fırında hafifçe kızartın.
Servis tabağına bir dilim ekmek alın. Üzerine haşlanmış et, soğan, domates, maydanoz ve sarımsaklı yoğurt koyun.
En üste tereyağı gezdirin.
Diğer ekmekleri de aynı şekilde hazırlayın.
Tirit Kebaplarınız hazır. Afiyet olsun!
Püf Noktaları:

Etleri haşlarken, tuz ve karabiber ekleyin.
Soğanları tuz ile ovarak acısını alabilirsiniz.
Domatesleri kabuklarını soyabilirsiniz.
Maydanozu ince ince kıyın.
Yoğurdu sarımsakla iyice karıştırın.
Ekmekleri fırında hafifçe kızartın.
Tirit Kebabın üzerine bolca tereyağı gezdirin.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.