Konya usulü bamya çorbasının püf noktası!.. Bamyaları haşlamadan önce bunu muhakkak yapın!..

Konya usulü bamya çorbası, nasıl yapılır? İşte benzersiz tarif...

Konya usulü bamya çorbasının püf noktası!.. Bamyaları haşlamadan önce bunu muhakkak yapın!..
Yayınlanma:

Konya usulü bamya çorbası, Konya mutfağının en sevilen çorbalarından biridir. Etli ve pirinçli olarak yapılan bu çorba, lezzetli ve besleyicidir.

Malzemeler:

500 gram bamya
500 gram kuşbaşı et
1 adet soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı pul biber
1/2 çay kaşığı nane
Yapılışı:

Bamyaları ayıklayıp, yıkayın.
Etleri yıkayıp, düdüklü tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su koyun ve haşlayın.
Soğanı ince ince doğrayın.
Tereyağını bir tencereye alın ve eritin. Soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
Salçaları ekleyip kavurmaya devam edin.
Haşlanmış et suyunu ekleyin.
Tuz, karabiber, pul biber ve naneyi ekleyip kaynatın.
Bamyaları ekleyip, 10-15 dakika pişirin.
Pirinçleri ekleyip, 5 dakika daha pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
Püf Noktaları:

Bamyaları haşlamadan önce bir çay kaşığı limon tuzu eklerseniz, bamyalarınız sünmez.
Bamyaları haşladıktan sonra soğuk suyla şoklarsanız, renkleri daha güzel olur.
Et suyu yerine tavuk suyu da kullanabilirsiniz.
Pişme süresini bamyalarınızın cinsine göre ayarlayın.
Afiyet olsun!

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.