Konya Paparası yaparken sakın bunu yapayın!.. Yoksa fazla yağlı kalıyor

Konya Paparası, nasıl yapılır? İşte benzersiz tarif...

Konya Paparası yaparken sakın bunu yapayın!.. Yoksa fazla yağlı kalıyor
Yayınlanma:

Konya Paparası, Konya mutfağının sevilen yemeklerinden biridir. Kıymalı sosla harmanlanmış ekmeklerin üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağı gezdirilerek yapılan bu yemek, lezzetli ve doyurucudur.

Malzemeler:

250 gram kıyma
1 adet soğan
1 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı pul biber
150 gram bayat ekmek
1 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:

Kıymayı bir tavada kavurun.
Soğanı ve domatesi ince ince doğrayın.
Salçaları ekleyip kavurmaya devam edin.
Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin.
Ekmekleri küp küp doğrayın.
Bir kasede yoğurt ve sarımsağı karıştırın.
Servis tabağına bir sıra ekmek koyun. Üzerine kıymalı sostan gezdirin.
En üste sarımsaklı yoğurt ve tereyağı gezdirin.
Diğer ekmekleri de aynı şekilde hazırlayın.
Konya Paparası hazır. Afiyet olsun!
Püf Noktaları:

Kıymayı kavururken, fazla yağlı kalmamasına dikkat edin.
Soğanları tuz ile ovarak acısını alabilirsiniz.
Domatesleri kabuklarını soyabilirsiniz.
Yoğurdu sarımsakla iyice karıştırın.
Ekmekleri kızartmadan servis edebilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.