Konya düğün pilavının püf noktası!.. Bu pilavı, misafirlerinize sunduğunuzda büyük beğeni toplayacak!..

Konya usulü düğün pilavı nasıl yapılır? İşte benzersiz tarif...

Konya düğün pilavının püf noktası!..  Bu pilavı, misafirlerinize sunduğunuzda büyük beğeni toplayacak!..
Yayınlanma:

Konya, zengin mutfağı ile Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biridir. Bu mutfağın en önemli lezzetlerinden biri de düğün pilavıdır. Düğün pilavı, Konya'da düğünlerde ve özel günlerde mutlaka yapılan bir yemektir.

Malzemeler:

500 gram kuzu eti
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuş üzümü
4 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:

Etleri yıkayıp tencereye alın.
Suyunu çekince etlerin seviyesine kadar sıcak su ekleyip kaynayınca altını kısın.
Etler yumuşayıp suyunu çekince 2 yemek kaşığı tereyağ, tuz ekleyip bir müddet kavurun.
Pilavı için, pirinci yıkayın 10-15 dk soğuk suda bekletin.
Tencereye 2 yemek kaşığı tereyağını koyun pirinci yağda kavurun.
İçine haşlanmış nohut, kuş üzümü ve tuzunu katıp bir müddet daha kavurun.
1 su bardağı et suyunu ve 1 su bardağı suyunu ilave edip kısık ateşte pilavınızı pişirin. (2 su bardağının tamamını et suyu yada su olarak kullanabilirsiniz. )
Pilav suyunu çekip tane tane olduktan sonra ocaktan alın.
Etlerin üzerine pilavı koyup karıştırın.
15 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
Püf noktaları:

Etleri kavururken suyunu çekip çekene kadar kavurun.
Pirinçleri kavururken tane tane kalacak şekilde kavurun.
Pilav suyunu çekip tane tane olduktan sonra ocaktan alın.
Pilavı etlerin üzerine koyduktan sonra karıştırmayın.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.