İşte size basit bir kebap tarifi: Parmaklarınızı yiyeceksiniz mutlaka deneyin!..

Kebap, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Et, patlıcan, biber ve soğandan oluşan bu lezzetli yemeği evde yapmak oldukça kolaydır. İşte size basit bir kebap tarifi:

İşte size basit bir kebap tarifi: Parmaklarınızı yiyeceksiniz mutlaka deneyin!..
Yayınlanma:

Malzemeler:

500 gr kuzu kıyma
1 orta boy soğan
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı pul biber
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
10 adet çöp şiş

1- Kıymaya soğan, kırmızı toz biber, pul biber, karabiber, kimyon ve tuzu ekleyin.

2- Elinizle iyice yoğurun.

3- Kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp çöp şişlere geçirin.

4- Izgarayı orta ateşte ısıtın.

5- Kebaplarınızı ızgaranın üzerine alın ve her iki tarafını da 5-6 dakika pişirin.

6- Kebaplarınız piştikten sonra servis edebilirsiniz.

Püf Noktaları:

Kebaplarınıza lezzet katmak için içine 1 yemek kaşığı tereyağ da ekleyebilirsiniz.
Kebapları pişirirken ızgaranın çok sıcak olmamasına dikkat edin, aksi takdirde çabuk kuruyabilirler.
Kebaplarınızın daha lezzetli olması için dinlendirmenizi tavsiye ederim. Kebaplarınızı pişirmeden en az 30 dakika önce buzdolabında dinlendirirseniz daha lezzetli olacaktır.
Afiyet olsun!

Haberlerin size WhatsApp aracılığıyla ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Anadolu'da Bugün Son Dakika sistemine ve Özel Kanal'a dahil olabilirsiniz.

ANADOLU'DA BUGÜN WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

DAHA ÇOK ÖZEL HABER İÇİN WHATSAPP KANALINA KATILIN

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.