En iyisini Konyalılar bilir!.. Konya Çebiç nasıl yapılır?

Konya Çebiç, Konya mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Kuzu etinden yapılan ve tandırda pişirilen bu yemek, lezzetli ve besleyicidir.

En iyisini Konyalılar bilir!.. Konya Çebiç nasıl yapılır?
Yayınlanma:

Konya Çebiç, Konya mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Kuzu etinin sırt kısmından kesilen etin, yoğurt, sarımsak, soğan, salça ve baharatlarla harmanlanarak tandıra pişirilmesiyle yapılır.

Malzemeler:

1 adet kuzu eti (sırt kısmı)
2 adet soğan
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:

Kuzu etini yıkayıp, süzün.
Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın.
Yoğurt, salça, tuz, karabiber ve pul biberi bir kapta karıştırın.
Soğanı ve sarımsağı etin içine yerleştirin.
Etin üzerine yoğurt karışımını sürün.
Etin kenarlarını tel ile bağlayın.
Tandırın içine eti yerleştirin.
Tandırın ağzını sac ile kapatın.
Tandırın etrafını çamur ile sıvayın.
Etin pişmesi için 2-3 saat bekleyin.
Çebiç piştikten sonra, tellerini çözün ve dilimleyin.
Sıcak olarak servis yapın.
Püf Noktaları:

Etin sırt kısmının ince olmasında fayda var.
Etin içine soğanı ve sarımsağı yerleştirirken, etin içine iyice yerleştirdiğinizden emin olun.
Etin üzerine yoğurt karışımını sürürken, etin her yerine sürdüğünüzden emin olun.
Etin pişmesi için tandırın sıcaklığı önemlidir.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.