Ege mutfağının en sevilen mezelerinden biri olan Fava, nasıl yapılır? Tadına doyamayacaksınız!

Fava, Ege mutfağının en sevilen mezelerinden biridir. Kuru bakla, soğan ve zeytinyağı ile yapılan fava, hem besleyici hem de lezzetlidir.

Ege mutfağının en sevilen mezelerinden biri olan  Fava, nasıl yapılır? Tadına doyamayacaksınız!
Yayınlanma:

Fava yapmak için öncelikle kuru baklalar bir gece önceden ıslatılır. Ertesi gün, baklalar tekrar iyice yıkanır ve fazla suyu süzülür. Soğanlar yemeklik doğranır ve zeytinyağında pembeleştirilir. Üzerine baklalar eklenir ve su ilave edilir. Baklalar yumuşayana kadar pişirilir. Piştikten sonra, baklalar ezilir ve üzerine limon suyu ve tuz eklenir.

Malzemeler:

2 su bardağı kuru bakla
4 su bardağı sıcak su
1 adet büyük boy kuru soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 adet limon suyu
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:

Kuru baklaları bir gece önceden ıslatın.
Ertesi gün, k…
Falafel tarifi: Orta Doğu'nun lezzetli atıştırmalığı

Falafel, Orta Doğu mutfağının en sevilen atıştırmalıklarından biridir. Nohut, soğan, sarımsak ve baharatlardan yapılan falafel, hem besleyici hem de lezzetlidir.

Falafel yapmak için öncelikle nohutlar bir gece önceden ıslatılır. Ertesi gün, nohutlar tekrar iyice yıkanır ve fazla suyu süzülür. Nohutlar, soğan, sarımsak ve baharatlar bir mutfak robotuna alınır ve püre haline getirilir. Püre haline gelen karışım, küçük toplar halinde yuvarlanır ve kızgın yağda kızartılır.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.