Bu tarifi uygulayarak, Konya usulü etliekmek lezzetini evinizde de yakalayabilirsiniz!..
Etliekmek yapmak isteyenler için evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir tarif hazırladık. İşte Konya usulü etliekmek tarifi...
Konya'nın en meşhur yöresel lezzetlerinden biri olan etliekmek, hem lezzeti hem de görünümüyle kendine hayran bırakıyor. İnce ve çıtır çıtır bir hamur üzerine kıyma, soğan ve biber karışımı ile hazırlanan etliekmek, Konya'da her yerde bulunabiliyor.
Etliekmek yapmak isteyenler için evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir tarif hazırladık. İşte Konya usulü etliekmek tarifi:
Malzemeler
Hamuru için:
4 su bardağı un
1 su bardağı + 1 çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı kuru maya
İçi için:
3 adet yeşil sivri biber
1 adet domates
1 adet soğan
350-400 gram orta yağlı kıyma
Tuz
Yapılışı
Un, tuz, şeker ve maya karıştırılır. 1 su bardağı ılık su eklenerek hamur yoğurmaya başlanır. Hamurun kıvamını kontrol ederek 1 çay bardağı su eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur. Yoğurulan hamur üzeri kapalı bir şekilde 1 saat dinlendirilir.
İç harcı için tüm malzemeler ince ince doğranır. Kullanılan kıyma yağsızsa çekilmiş yağ eklenmelidir.
Dinlenmiş hamur 8 eşit parçaya bölünerek bezelenir. Bezeler merdane ile ince bir şekilde açılır.
Açılan hamurların üzerine iç harç yayılır. Hamurlar rulo şeklinde sarılır. Rulolar ortadan ikiye kesilir.
Kesilen hamur dilimleri tepsiye dizilir. Tepsiye dizilmiş hamurların üzerine yumurta sarısı sürülür.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun!
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.