Türkiye'den Filistin'e Destek: STK'lar ve TBMM başkanı bir araya geldi

Türkiye'nin farklı illerinden 2 bine yakın sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcisi, Ankara'da "Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları" adıyla bir araya geldi. İki gün süren istişarelerde Filistin'e yönelik siyonist saldırılar ve işgal politikası ele alındı.

Türkiye'den Filistin'e Destek: STK'lar ve TBMM başkanı bir araya geldi
Yayınlanma:

Türkiye’nin farklı illerinde faaliyetlerde bulunan iki bine yakın sivil toplum kuruluşunun kendi illerinde oluşturdukları platformların temsilcileri Ankara’da, Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları adı altında iki gün süren istişare görüşmelerinde bulundu.

İstişarelerin neticesinde STK temsilcileri hükümete ve kamuoyuna yönelik olarak beklentilerini basın açıklaması ile kamuoyuna duyurduktan sonra taleplerini iletmek ve işbirliği içerisinde neler yapılabileceğini görüşmek üzere çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Bu bağlamda TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ziyaret edilerek, sivil toplum kurumlarının talep ve beklentileri ifade edildi. TBMM Başkanı Numan kurtulmuş değerlendirmelerde bulundu. Kurtulmuş, siyonist İsrail'in saldırılarının sürdürülebilir olmadığını, dünyanın savaşın durdurulması noktasına geldiğini, bu sebeple İsrail'in ateşkes için çare aradığını ifade ederek üç temel noktaya dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Kurtulmuş, “Birincisi Netanyahu hükümeti ve İsrail'in tüm platformlarda yalnızlaştırılması gerekiyor. Roma Sözleşmesi sebebiyle taraf olamazsak da meselenin takipçisiyiz. Bu çerçevede gerek Türkiye gerek dünya çapında vicdan sahibi insanların sergilediği protesto gösterileri çok önemli. İkincisi bundan sonrası için çok uzun soluklu bir mücadele hepimizi bekliyor, İsrail'in en büyük gücü İslam dünyasının dağınıklığı. 7 Ekim'den bugüne bu konu ile ilgili ciddi bir görüşme trafiği halen devam ediyor. Bu çerçevede Arap dünyasında liderler düzeyinde Kudüs meselesine yaklaşım açısından ciddi bir değişim gözleniyor, bu değişimin Kudüs davasına katkılarını önümüzdeki günlerde göreceğimizi umut ediyoruz. Üçüncü, 1967 sınırlarında başkenti Kudüs olan bir devlet statüsünün tanıdı fakat o gün Kudüs'ün henüz bölünmemişti bu çerçevede bölgedeki yerleşimciler ile ilgili probleminin çözümüne yönelik bir irade ortaya koymamız gerekiyor. 7 Ekim'den bugüne Filistin’de yaşanan soykırıma karşı gösterdikleri duyarlılık sebebiyle sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyor, meselesinin gündemden düşürülmemesi gerekiyor” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.