TES-İŞ Konya’da Behçet Şenbilir, yeniden başkan seçilerek güven tazeledi

TES-İŞ Sendikası Konya Şubesinin 11. olağan genel kurul toplantısı Bera(Merkez) Otel Kubbeli Salonunda TES-İş Genel başkanı Mustafa Şahin ve genel merkez yönetim kurulunun tamamının katılımıyla gerçekleştirildi. İki listenin yer aldığı kongrede mevcut başkan Behçet Şenbilir, 135 delegeden 97’sinin oyunu alarak yeniden başkanlığa seçilirken, güven tazeledi.

TES-İŞ Konya’da Behçet Şenbilir, yeniden başkan seçilerek güven tazeledi
Yayınlanma:

Türk-İş Konfederasyon çatısı sendikal faaliyetini sürdüren TES-İş Konya Şubesi 11 olağan genel kurulu geçtiğimiz hafta sonu Bera Otel Kubbeli salonda yapıldı.

Genel kurula TES-İş Genel Başkanı Mustafa Şahin, genel merkez yönetim kurulu üyeleri, 4 Bölge Müdürü Birol Çınar, Türk-İş Konfederasyonuna bağlı sendikaların Konya Şube Başkanları, Ülke genelindeki illerden TES-İş Sendikası Başkanları ve çok sayıda delege katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan genel kurulda ilk sözü alan mevcut başkan Behçet Şenbilir” Mensubu bulunduğum ve hizmet vermekten dolayı gurur duyduğumuz TES-İŞ sendikası 55 yıldır Türk sendikacılık hareketine değer katmış, ilkelerinden taviz vermeden, çizgisini hiçbir zaman değiştirmeden Siyasetten uzak emekçinin hak ve menfaatleri doğrultusunda zamanını ve enerjisini bu yönde harcayan bir anlayışla hizmetini sürdürerek yoluna devam etmektedir. Yapılan bu hizmetlerin karşılığı da sendikamızı Ülkemizin sendikacılık tarihinde saygın bir yere oturtmuştur.

Ülkemiz çok önemli bir süreçten geçmektedir. Türk ordusu ve güvenlik güçlerimiz Zeytin dalı harekâtında olağan üstü bir mücadele içerisindedirler. Vatan savunması ve Ülkemizin terör belasından kurtulması için yapılan bu harekâtta başarısıyla Türk milletine yakışır bir mücadelenin verildiğini hep birlikte görmekte ve gurur duymaktayız. Dualarımız hep onlar içindir. Allah yar ve yardımcıları olsun. Şanlı Türk Ordusunun Türk işçileri olarak her zaman yayında ve arkasındayız.” Dedi.

TES-İŞ Genel Başkanı Mustafa Şahin ise yaptığı konuşmasında şu sözlere yer verdi. “ Taşeron işçi konusu KHK ile değil, ilk önce meclise gelip, her kesimin görüşlerini alınarak gerçekleştirilseydi. Bugün karşımıza çıkan sıkıntılar kesinlikle çıkmaydı. Son yapılan toplu sözleşme son yılların en iyi sözleşmesi olduğu kanısındayız. Türk işçisinin her zaman kazanmasının yanındayız.

Türk-İş Konfederasyonumuz her zaman Türk işçinin yayında oldu ve olmaya devam edecektir. Ülkemizde bir tarihler 80-90 bin üyesi olan bugünlerde ise siyasetle 600 bin üyesi olan sendika bizim nezdimizde hormonlu bir sendikadır, Bugün varlar, yarın ise yoklar 1 milyonun üstünde üyesi olan Türk-İş dün vardı. Bugünde var ve gelecekte yine Türk işçiyle var olacaktır. Hormonlu sendikanın yöneticileri Türk işçinin lideri olan Türk-İş Genel başkanı Ergun Atalay laflar atarak sürdürme içerisindeler. Ama bizler Türk işçinin hak ve menfaatlerini korumak adına çalışmalarımızı gece gündüz sürdürmekteyiz. Kötü laf her zaman sahibine aittir. TES-İŞ sendikası olarak her zaman Türk işçisine verdiğimiz sözleri tutarak yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Hormonlu sendika yetkilileri siyasetle bir yere geldikleri için, onlara sendikacılık gömleğini çıkarmalarını ve siyaset yapmalarını öneriyoruz. Sendikacılık Türk-İş Konfederasyonunun işidir. Bunun böyle bilinmesini istiyoruz.” Dedi.

Protokol konuşmalarının ardından yönetim ve denetim kurulu raporlarının okunmasının ardından ibrası gerçekleştirildi. ve seçime geçildi.

TES-İŞ Sendikası Konya Şubesi 11. Olağan genel kurulunda 135 delegenin tamamı seçime katılırken, mevcut başkan Behçet Şenbilir, 97 delegenin oyunu alarak yeniden başkanlığa seçilirken, güven tazeledi. Diğer aday ise 24 oy aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.