TEOG yerine gelecek sistem belli oluyor #TEOG

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sisteminin yerine alacak çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu

TEOG yerine gelecek sistem belli oluyor #TEOG
Yayınlanma:

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sisteminin yerine alacak çalışmalarla ilgili "Ana felsefesi liseye geçişte herhangi bir merkezi sınavın olmadığı, çocukların daha çok yeteneklerine, ilgilerine göre liselere yerleştirildiği bir model" dedi.

 

MEB Müsteşarı Tekin, "Eğitim Altyapısının Güçlendirilmesi" ve "Kriz Zamanlarında Herkes İçin Eğitim I & II" projeleri ulusal açılış toplantısına katıldı. Tekin toplantının sonunda gazetecilerin TEOG'un yerine gelecek modele yönelik sorularını cevapladı. Tekin, 2013'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde, "Ortaokullardan liseye geçişte sınavsız bir modele yavaş yavaş evrilmemiz gerekiyor. Bununla ilgili tedbirlerinizi alın" dediğini hatırlatarak şunları söyledi: "TEOG denilen sistem, çocuklarımızı ortaokul ortalamalarına göre liseye yerleştirme modeliydi. Fakat kamuoyunda önceki alışkanlıkların da etkisiyle bu bir merkezi sınav edasına büründü. Fakat biz bu esnada zaten ortaokullardan liselere, sınavsız geçişle ilgili değişik modeller üretmiştik. Şu anda da elimizde bu modellere ilişkin alternatifler var."

 

Tekin. ana çerçevesi ortaokullardan liseye geçişte herhangi bir merkezi sınavın olmadığı, çocukların sınav baskısını, stresini hissetmeden liselere yerleştirildiği bir model ana felsefesi olan alternatifler olduğunu vurgulayarak " Biz bunları hem Bakanlar Kurulumuzda hem de Sayın Cumhurbaşkanımızla paylaştıktan sonra detaylarını da kamuoyuna sunup süreci başlatmış olacağız" diye konuştu. Başbakan Yıldırım'ın açıkladığı modellerin değişik türevlerinin bulunduğunu kaydeden Tekin, "Onlar üzerinden üretilmiş değişik varyasyonlar" diye konuştu. Bakanlar Kurulunda sunum yapmak üzere hazır olduklarını vurgulayan Tekin şunları kaydetti: "Bakanlar Kurulumuza, Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız böyle bir şey için bizi davet ederlerse, bize böyle bir talimat verirlerse biz de o tarihte sunumumuzu yapabiliriz."

Gazetecilerin "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün adrese dayalı sistemle ilgili mesajları oldu" şeklindeki hatırlatması üzerine ise Tekin şunları ifade etti: "Kamuoyunda tartışılan, fikir beyan edilen her türlü modelin içinde yer aldığı bir alternatif. Ana felsefesi, liseye geçişte herhangi bir merkezi sınavın olmadığı, çocukların daha çok yeteneklerine, ilgilerine göre liselere yerleştirildiği bir model."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.