Tek koluyla okçuluk sporunu temsil ediyor

Trabzon'da yaşayan Hasan Kum, doğuştan tek kolu olmamasına rağmen çocukluğunda başladığı okçuluk sporuna, şimdilerde il temsilciliği görevini yaparak katkı sunuyor.

Tek koluyla okçuluk sporunu temsil ediyor
Yayınlanma:

Trabzon'da yaşayan Hasan Kum, doğuştan tek kolu olmamasına rağmen çocukluğunda başladığı okçuluk sporuna, şimdilerde il temsilciliği görevini sürdürerek devam ediyor.

Akçaabat ilçesinde bir okulda memur olarak çalışan 38 yaşındaki Kum, tek kolu olmadan dünyaya geldi.

İlkokul yıllarında öğretmeninin teşviki ve ailesinin destekleriyle 10 yaşında okçuluk sporuna başlayan Kum, zaman zaman ara verse de yaklaşık 25 yıldır bu sporla ilgileniyor.

Trabzon Okçuluk İl Temsilciliğini sürdüren Kum, Akçaabat Atletizm Stadı'nda 60 sporcuyla okçuluk sporuna katkı sağlıyor.

Kum, okçuluk sporunu aktif olarak yaptığı yıllarda Türkiye Engelliler Okçuluk Şampiyonası'nda ve Türkiye Okçuluk Şampiyonası'nda birçok kez dereceler de elde etti. 

"Diğerlerinden hiçbir farkım yok"

Kum,  yaptığı açıklamada, Avusturya'da 6 kardeşin en küçüğü olarak dünyaya geldiğini belirterek, ailesinin Trabzon'a yerleşmesinin ardından ilkokul yıllarında öğretmeninin desteğiyle 1992'de okçuluk sporu ile tanıştığını söyledi.

Hasan Kum, engelli olmasına rağmen hiçbir farkı olmadığının altını çizerek, şunları vurguladı:

"Teşvikle ve doğru yönlendirmeyle birlikte çok farklı başarılar elde edilebilir. Engelli arkadaşlarımızın ailelerinden ve çevrelerinden destek görmeleri yeterli. Tüm tesislerimiz engelli arkadaşlarımıza açıktır. Sadece gelip bizleri bulsunlar. Sosyal aktivite ve spor konusunda yardımcı olmaya hazırız içe kapanmalarına gerek yok. Biz her zaman buradayız ve kendilerini de bekliyoruz." 

Münir Çalık ise Kum'un sporda engel olmadığını kendilerine gösterdiğini aktararak, "Buradan da engelli arkadaşlarımıza sesleniyoruz. Sporda engel yok. Sizleri okçuluk sporunu yapmaya bekliyoruz." yorumunu yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.