Suriyeli aile, kayıp yeğenlerini arıyor

Karatay ilçesinde 10 gün önce arkadaşlarıyla gezmek için evden çıkan ve bir daha geri dönmeyen Suriyeli 15 yaşındaki Buzan El-Henadi’yi arayan amcası ve yengesi, Buzan El-Henadi’den gelecek olumlu bir haber bekliyor.

Suriyeli aile, kayıp yeğenlerini arıyor
Yayınlanma:

Karatay ilçesi Kuzgunkavak Mahallesi’nde ikamet eden Suriyeli Hasan El- Henadi’nin yeğeni Buzan El-Henadi, evden çıktığı 13 Ekim 2015 tarihinden itibaren bu yana geri dönmedi.

“200 LİRA ALDI VE GİTTİ”

13 Ekim’de Buzan El-Henadi’nin, evden 200 lira aldıktan sonra ayrıldığını ve bir daha eve geri dönmediğini belirten yenge Zübeyde El-Henadi, “Biz yaklaşık bir yıl önce Konya’ya geldik. Suriye’den Konya’ya geldikten yaklaşık iki ay sonra da Buzan bizim yanımıza geldi. Buzan’ın annesi ve babası şu an Suriye’de. Ailenin Buzan ile birlikte 5 çocuğu var. Ayrıca kayıp çocuğumuzun annesi ve babası ayrı yaşıyor. Aynı zamanda Buzan’ın iki kardeşi Suriye’de, diğer iki kardeşi İstanbul’da yaşarken Buzan’da bizimle birlikte Konya’da yaşıyor” dedi.

 “BUZAN EVE HİÇ GEÇ GELMEZDİ”

Yenge Zübeyde El- Henadi, “Buzan sanayide çalışıyordu. Bayramdan 20 gün önce de işten ayrıldı. Bize de ayakkabı boyasının kokusundan çok rahatsız olduğu için işten ayrıldığını söylemişti. Daha sonra bir hafta falan çay ocağında çalıştı ama kısa bir süre sonra oradan da ayrıldı. Buzan bir ara midesini üşüttü. Hastalandı ve 3 gün boyunca hastanede yattı. Eve hiç geç gelmezdi. İşe gittiği zamanlarda bile sabah saat 08.00’de işe gider, akşam saat 19.00’da eve gelirdi. Pazar günleri ise çalışmıyordu ve arkadaşlarıyla birlikte gezmeye giderdi. Ama yine akşam saat 19.00’da evde olurdu” şeklinde konuştu.

“AMCASI DİKKATLİ OLMASI KONUSUNDA UYARDI”

Şüphelenebilecekleri herhangi bir duruma hiç rastlamadıklarını ifade eden yenge Zübeyde El-Henadi, sözlerine şöyle devam etti: “Arkadaş çevresiyle sürekli bir araya gelip, onlarla geziyordu. Hatta eşim yani Buzan’ın amcası, Buzan’ı birkaç kere uyardı dikkatli olması konusunda. Buzan’ın arkadaş çevresini de açıkçası çok tanımıyoruz. Yani kimlerle arkadaşlık yapıyor çok bilmiyoruz.”

“SESİMİZİ DİNLEDİ VE TELEFONU KAPATTI”

Zübeyde El-Henadi, “Buzan evden ayrılacağı gün yani salı günü yemek istedi benden. Ben de yemeğini hazırladım. Yemeğini yedikten sonra öğlen saat 14.30 - 15.00 gibi evden çıktı ve bir daha eve geri dönmedi. Buzan, evden çıkınca geri geldiğinde ekmek alıp gelmesini istemiştim. Buzan’ın cevabı ise ‘bakalım, ekmek getirebilirim de, getiremeyebilirim de’ şeklinde oldu ve daha sonra gitti. Eve gelmeyince endişelendik ve aradık kendisini. Ama telefona cevap veren olmadı. Buzan, evden ayrıldıktan sonra sadece aradığımız ilk iki gün telefonuna cevap verdi ama bizimle konuşmadı. Sadece sesimizi dinledi ve kapattı telefonu. Daha sonrada kendisine ulaşamadık zaten” diye konuştu. 

“KENDİSİNİ TÜRK OLARAK TANITIYOR”

Buzan’ın kendisini Suriyeli olarak değil de Türk olarak tanıttığını belirten yengesi, sözlerine şöyle devam etti. Evden, gezmeye çıkar gibi çıktı ve bir daha geri dönmedi. Suriye ya da İstanbul’a gitmiş olabilir diye düşündük. Bu yüzden Suriye’deki akrabalarımızı ve İstanbul’daki yeğenlerimizi aradık ve onlarla görüştük. Ama Buzan, ne Suriye’ye ne de İstanbul’a gitmiş. Hatta evden ayrıldıktan bir gün sonra yani ayın 14’ünde Zafer’de İnce Minare’nin orada çekindiği bir fotoğrafı sosyal medyada paylaşmış. Bir ara eşimin akrabaları, Buzan’ı Zafer’de gördüklerini söylemişlerdi. Söyledikleri yere gittik baktık ama Buzan’ı göremedik.”

“YETER Kİ YAŞADIĞINI BİLELİM”

Yenge, “Gitsin gezsin. İstediği kadar gezsin hatta. Ama yeter ki eve geri gelsin. Gelmek istemiyorsa bile en azından bizi arasın yaşadığını bilelim. Yeter ki sağ salim eve gelsin başka bir şey istemiyoruz” dedi. (Kader Eşiyok)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.