Unutkanlık problemi yaşayanlar dikkat! Bu besinler hafıza güçlendiriyor…

Unutkanlık problemi yaşayanların muhakkak kullanması gereken besinler neler, hangi besinler kullanılırsa unutkanlık problemine iyi gelir. İşte ayrıntılar…

Unutkanlık problemi yaşayanlar dikkat! Bu besinler hafıza güçlendiriyor…
Yayınlanma:

Unutkanlık problemi yaşayanların muhakkak kullanması gereken besinler neler, hangi besinler kullanılırsa unutkanlık problemine iyi gelir?

1-Dikkat süresini uzatan "Ceviz."
Ceviz içeriğindeki omega 3 ve 6 yağ asitleri, fosfor, kalsiyum, potasyum ve demir açısından zengin bir besin. Yapılan bilimsel çalışmalar cevizin hafızayı, algı ve öğrenme yetilerini iyileştirdiğini göstermiş. Günde 3-4 tam ceviz tüketmenin beyin sağlığı için önemli. Çocuklar da beyin gelişimi için günde en az 2 tam ceviz ya da yine omega 3 içeriği zengin fındık -bademden günde 10/15 adet tüketmeliler.

2-Algılama yeteneğini arttıran "Limon."
Limon, içerisinde bulunduğu bol miktarda C vitamini ile zekâyı artırıyor, farkındalık kazandırıyor. Beş duyu organının aktif olarak çalışmasını sağlayan limonun algılama yeteneğini artırdığı gözlenmiştir. Özellikle okul çağındaki çocuklar ve gençler için ezber yeteneğini destekliyor, hafızayı güçlü tutuyor.

3-Mutluluk veren "Kırmızı biber."
Özellikle acı biber hafızayı kuvvetlendirdiği gibi soğuk algınlığında meydana gelen ağrıların giderilmesini de sağlar.

4-Hafızayı güçlendiren "Nar suyu."
Hücre yapısını bozan serbest radikallere karşı etkili koruma sağlar. Nur suyu antioksidan etkisiyle de beyin hücrelerini korur.

5-Stresin sebep olduğu unutkanlığa son veren "Süt ürünleri."
Yoğurt: Zengin bir kalsiyum deposu olan yoğurt içeriğindeki tirozin ile hafızayı güçlendirmeye yardımcı oluyor. Yoğurt ya da diğer süt ürünlerinden günde en az 2 porsiyon (süt ya da yoğurt) tüketmeye özen gösterin.

6-Ezber yaptıran "Havuç."
Uzmanlar her gün bir bardak taze sıkılmış havuç suyu içmenin veya düzenli havuç tüketmenin unutkanlığı önlediğini belirtiyor. Havuç, barındırdığı besin öğeleri ile birlikte hafızayı güçlü tutmayı başarıyor, öğrenme becerisini artırıyor, zekâ gelişimine katkıda bulunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.