Tropik lezzetin sağlıklı gücü: Ejder meyvesi
Ejder meyvesi (Hylocereus undatus), kaktüs ailesinin üyesi olan bir meyvedir. Pitaya olarak da bilinir. Dış görünüşüyle dikkat çeken ejder meyvesi, kırmızı, pembe veya sarı renkte ve üzeri siyah beneklerle kaplıdır.
Ejder meyvesi (Hylocereus undatus), kaktüs ailesinin üyesi olan bir meyvedir. Pitaya olarak da bilinir. Dış görünüşüyle dikkat çeken ejder meyvesi, kırmızı, pembe veya sarı renkte ve üzeri siyah beneklerle kaplıdır. Beyaz veya kırmızı etli olabilen ejder meyvesi, küçük siyah tohumlara sahiptir.
Ejder meyvesi, Meksika ve Orta Amerika kökenlidir. Günümüzde ise tropikal ve subtropikal bölgelerde yetiştirilmektedir. Türkiye'de de Akdeniz ve Ege kıyılarında ejder meyvesi yetiştiriciliği yapılmaktadır.
Ejder meyvesi çiğ olarak tüketilebilir. Kabuğu soyulduktan sonra eti dilimlenerek veya smoothie'lere eklenerek yenebilir. Ejder meyvesi salatalarda, tatlılarda ve soslarda da kullanılabilir
EJDER MEYVESİNİN FAYDALARI NELERDİR?
Ejder meyvesi; C vitamini, B vitaminleri, magnezyum ve fosfor gibi besin maddeleri bakımından zengindir. Ayrıca antioksidan içeriği de yüksektir. Ejder meyvesinin faydaları şunlardır:
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olur.
Cilt sağlığını korur.
Kan şekerini dengeler.
Kan basıncını düşürmeye yardımcı olur.
Enerji verir.
Kilo vermeye yardımcı olabilir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.