Gizli şifa deposu: Udi Hindi Nedir? Faydaları, kullanımı ve zararları nelerdir?

Şimdiye kadar ismini duymadığınız bir bitkinin çok faydalı olduğunu söylesek ne dersiniz?Üç farklı ismi ile bilinen Hindistan Öd Ağacı, Kust-i Bahri ve bizim anlatacağımız ismiyle Udi Hindi Bitkisi…

Gizli şifa deposu: Udi Hindi Nedir? Faydaları, kullanımı ve zararları nelerdir?
Yayınlanma:

Udi Hindi Güney Doğu Asya ve Doğu Hindistan’da yetişmekte olan bir ağaç türüdür. Yetiştiği bölgelerde alternatif tıpta çeşitli faydaları için kullanılmakta olup pandemi ile bilinirliliği biraz daha artmıştır. Udi hindi din alimlerinin aktarımına göre hadislerde geçmekte ve tedavilerde kullanılabilecek önemli bir şifa kaynağı olarak anılmaktadır.

Ülkemizde bu bitkinin yetiştirilme amacı ise süs bitkisi olarak kullanılmasından kaynaklıdır. Udi hindi ağacının odun kısmı ve kabukları yakıldığında etrafa hoş bir koku yayılır.

Udi Hindi Faydaları Nelerdir?

Sıklıkla kendimizde, eşimizde veya çocuklarımızda ortaya çıkan enfeksiyonlarda doğal antibiyotik olan udi hindi tozu bal ile karıştırılıp tüketilir. Aynı zamanda Boğaz ağrılarını gidererek boğaz yolunu yumuşatır. Balgam problemlerinde udi hindi tüketilerek solunum rahatlatılabilir. Mide ağrısı yaşadığınız günlerde udi hindi, ağrı kesici etki sağlar. Hoş kokuya sahip olması nedeniyle ağız kokularını gidermektedir. Vücut direncini güçlendirir ve hastalıklara karşı korur. Cildi yenileyici özelliğe sahiptir. Cilde maske olarak uygulandığında ölü derileri temizler ve lekelerin giderilmesini sağlar.

Udi Hindi Zararları Var mıdır?

Akla gelen bir diğer soru tabi ki yan etkisinin olup olmadığıdır. Udi hindinin ciddi bir zararı olmasa da bireysel alerjik durum oluşma ihtimali vardır. Fazla kullanımı ise ishale neden olabilir.

Udi Hindi Tüketimi Nasıl Olmalıdır?
Nasıl tüketildiğinde gelince;
Udi hindi bitkisini çay olarak tüketmek isterseniz demleyerek içebilirsiniz.
Boğaz ağrıları başta olmak üzere birçok etkisinden hızlıca faydalanabilmek için aktarlardan toz halde alıp bal veya pekmez gibi bir tatlandırıcıyla karıştırarak içebilirsiniz.
Cildiniz içi kullanımda ise yüz ve cilt maskelerinin içine udi hindi yağını ekleyebilirsiniz. Daha doğru uygulama şekli olarak ise dilerseniz az miktarda zeytinyağı ile karıştırarak doğrudan cildinize uygulayabilirsiniz. Alerjinizin olup olmadığını mutlaka elinizde deneyip 15 dakika bekleyerek test edebilirsiniz.
Daha pratik bir şekilde tüketmek isterseniz doğrudan oda sıcaklığındaki bir bardak suyun içine birkaç damla udi hindi yağı damlatarak içebilirsiniz.

Udi hindi bitkisini yağ, toz veya kök olarak aktarlardan temin edebilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.