En çok eksikliği görülen mineral! En iyi magnezyum kaynakları nelerdir?

Magnezyum ihtiyacımızı hangi besinler karşılar, magnezyum eksikliğinin belirtileri nelerdir?

En çok eksikliği görülen mineral! En iyi magnezyum kaynakları nelerdir?
Yayınlanma:

En iyi magnezyum kaynakları şunlardır:
* Yeşil yapraklı sebzeler: Ispanak, lahana, pazı, roka, brokoli gibi yeşil yapraklı sebzeler, magnezyum açısından oldukça zengindir. Örneğin, 100 gram ıspanak, 79 mg magnezyum içerir.
* Baklagiller: Fasulye, bezelye, mercimek, nohut gibi baklagiller, magnezyumun en iyi bitkisel kaynaklarındandır. Örneğin, 100 gram fasulye, 124 mg magnezyum içerir.
* Kuruyemişler ve tohumlar: Badem, yer fıstığı, fındık, ceviz, kabak çekirdeği, ay çekirdeği gibi kuruyemişler ve tohumlar, magnezyum açısından zengin besinlerdir. Örneğin, 100 gram badem, 270 mg magnezyum içerir.
* Tam tahıllar: Yulaf, kinoa, tam buğday ekmeği gibi tam tahıllar, magnezyum açısından iyi birer kaynaktır. Örneğin, 100 gram yulaf, 100 mg magnezyum içerir.
* Balık: Somon, uskumru, ton balığı gibi yağlı balıklar, magnezyum açısından zengindir. Örneğin, 100 gram somon, 50 mg magnezyum içerir.

Bu besinleri diyetinize dahil ederek günlük magnezyum ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz
Günlük magnezyum ihtiyacı, yaş ve cinsiyete göre değişir. Yetişkin erkekler için günlük magnezyum ihtiyacı 420 mg, yetişkin kadınlar için ise 320 mg'dır.
Magnezyum eksikliği, çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir. Magnezyum eksikliğinin belirtileri arasında kas krampları, yorgunluk, uykusuzluk, baş ağrısı, sinirlilik, depresyon gibi sorunlar yer alır.
Magnezyum eksikliğini önlemek için, yukarıda bahsedilen besinleri diyetinize dahil etmeniz önemlidir. Ayrıca, magnezyum takviyesi almak da bir seçenektir. Ancak, magnezyum takviyesi almadan önce doktorunuza danışmanız önemlidir.

Magnezyum açısından zengin bazı besinlerin örnekleri şunlardır:
* Yeşil yapraklı sebzeler: Ispanak, lahana, pazı, roka, brokoli
* Baklagiller: Fasulye, bezelye, mercimek, nohut
* Kuruyemişler ve tohumlar: Badem, yer fıstığı, fındık, ceviz, kabak çekirdeği, ay çekirdeği
* Tam tahıllar: Yulaf, kinoa, tam buğday ekmeği
* Balık: Somon, uskumru, ton balığı
Bu besinleri günlük beslenmenize dahil ederek günlük magnezyum ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.