Çayınıza 2 adet atınca antibiyotik görevi görüyor! Mutlaka deneyin...

Çayı çok içen bir milletiz, peki çayı farklı demlemeyi hiç düşündünüz mü? Karanfil çok faydalı bir bitkidir. Özellikle çayın içine atılınca harika bir tat yanı sıra fayda sağlıyor.

Çayınıza 2 adet atınca antibiyotik görevi görüyor! Mutlaka deneyin...
Yayınlanma:

Çayı çok içen bir milletiz, peki çayı farklı demlemeyi hiç düşündünüz mü? Karanfil çok faydalı bir bitkidir. Özellikle çayın içine atılınca harika bir tat yanı sıra fayda sağlıyor.

Karanfilin Anavatanı Endonezya’dır. Güzel kokusu ve bilinen faydaları nedeniyle tüm dünya mutfaklarında baharat olarak kullanıldığı gibi, potansiyel yararları nedeni ile sağlık alanında da kullanılmaktadır. Farklı formlarda kullanılabilen karanfilin, vücuda olan faydaları sebebi ile yağı ve suyu da tercih edilen kullanım çeşitlerindendir. Bunların yanı sıra çok da bilinmeyen bir yöntem ise demleme çaya iki adet atarak fayda sağlamasıdır.


PEKİ ÇAYIN İÇİNDE KARANFİLİN FAYDALARI NEDİR?

Çaya 2-3 adet karanfil attığınızda vücuttaki ağrıyı söküp atıyor. Karanfil özellikle diş ağrısı, baş ağrısı ve kas ağrısı gibi şikayetlere iyi geliyor. İçeriğinde bulunan bileşenler sayesinde antibakteriyel özellik taşıyan karanfil, ağız sağlığı başta olmak üzere vücudu çeşitli enfeksiyonlara karşı koruyor. Çaya eklenen karanfil ayrıca mide bulantısı, hazımsızlık, gaz gibi bağırsak ve mide şikayetlerine iyi geliyor. Ağız içindeki yaraların iyileşmesine yardımcı olan karanfil diş eti hastalıklarına karşı ise koruyucu oluyor. Ağrı kesici özelliği sayesinde diş ağrılarına iyi geliyor. Metabolizmayı hızlandıran özelliği sayesinde yağ yakımını kolaylaştırıyor. Sakinleştirici özelliği sayesinde iyi bir uyku çekmenize yardımcı olurken vücut direncini de artırıyor.

KARANFİL ÇAYI NASIL YAPILIR?

Çok yorgun olduğunuz günlerde direkt olarak karanfil çayı içmeyi de tercih edebilirsiniz. Bitkinin çayını yapmak çok basittir. Bir çay kaşığı karanfil ve bir su bardağı yeterli olur. Öncelikle suyu kaynatıp bir fincana dökmeli ve ardından karanfilleri eklemelisiniz. İsteğe göre bir süre demlemeye bırakıp, yeterli demi aldığını düşünüyorsanız süzüp sıcak olarak içebilirsiniz.
Karanfil Hangi Sıklıkla Tüketilmelidir?
Karanfil, baharat olarak kullanıldığında yemeklere tat ve aroma vermek için küçük miktarlarda kullanılabilir. Tıbbi amaçlarla kullanılıyorsa, doktorun önerdiği şekilde ve dozlarda tüketilmelidir. Genel olarak, günlük 2-3 gram tüketimi önerilir. Çay için kullanımında ise bir demliğe iki adet yeterli olur.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.