Bu bitkinin faydaları saymakla bitmiyor! Nefes almada zorlanıyorsanız dikkat...

Binbir derde deva olan kedi otu bitkisi, nefes darlığı yaşayanlardan, kaygı bozukluğu olanlara kadar iyi geliyor. Peki, nasıl tüketiliyor? İşte tüm detaylar...

Bu bitkinin faydaları saymakla bitmiyor! Nefes almada zorlanıyorsanız dikkat...
Yayınlanma:

Kedi otu, Avrupa ve Asya’nın bazı bölgelerine özgü, Kuzey Amerika’da da yetişen, özellikle uykusuzluk ve sakinleştirici olarak kullanılan bir bitkidir. Tıbbi olarak kullanılan kedi otu, yaprakları ve çiçekleri kurutulduktan sonra çayı olarak da tüketilebilir. Kedi otu antik çağlardan bu yana başta sinir bozuklukları olmak üzere pek çok rahatsızlığın tedavisinde kullanılmaktadır.

KEDİ OTU FAYDALARI NELERDİR VE NEYE İYİ GELİR?

Kedi otu kökü sakinleştirici etkisi nedeniyle uykusuzluğa iyi gelir. Stres ve anksiyete gibi kaygı sorunlarını azaltır. Menopoz dönemi etkilerinin şiddeti ve sıklığını azaltır. Kan basıncını düşürmede vücudu destekler. Sinüzit tedavisini destekleyicidir. Eklem ve romatizma ağrılarını azaltır. Kedi otu nefes darlığı ve nefes almada zorlanma gibi problemleri de çözücü etkiye sahiptir.

KEDİ OTU NASIL KULLANILIR?

Çay olarak: Yaprakları ve çiçekleri, kaynamış suya eklenerek çay olarak da kullanılabilmektedir. Birkaç dakika demleyerek içilebilir.

Kapsül formunda: Otun yaprakları ve çiçeklerinden elde edilen özütlerin kapsüllerle ambalajlanmasıyla elde edilir.

Yağ olarak: Kedi otunun çiçeklerinden elde edilir ve ağrı, stres veya anksiyete gibi sorunlarla mücadele etmek için kullanılabilir. Kedi otu yağı, cilt veya saç bakımı için de kullanılabilir.

KEDİ OTU ZARARLARI VE YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Tıbbi amaçlarla da kullanılsa da bazı kişilerde yan etkilere neden olabilir. İşte kedi otunun bazı yan etkileri ve zararları:
Hafif yan etkileri; baş dönmesi, baş ağrısı, kaşıntı veya kaşıntı hissi, mide rahatsızlığı, yorgunluk hissidir. Cİddi yan etkileri; deri döküntüsü ve kurdeşen,unutkanlık, idrar renginin koyulaşması, ciltte veya gözlerde sararma, bilinç bulanıklığı, dil veya dudakta şişme etkileri olabilir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.